Malim poduzetnicima za projekte stiže čak 70 posto EU potpore!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poduzetnici s područja Panonske Hrvatske prilikom javljanja na javne pozive za ulaganje u materijalnu ili nematerijalnu imovinu, imat će 25% veće potpore nego što su to imali ranije. Konkretno to znači da će za male poduzetnike potpora iznositi 70%, za srednje 60% i za velike poduzetnike 50%, što će zasigurno značajno potaknuti njihov ostanak na ovim područjima kao i daljnji razvoj i ulaganja te stvaranje kvalitetnijih radnih mjesta, rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak na Koordinacijskom vijeću za Panonsku Hrvatsku osam županija. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljala je zamjenica župana Marija Jungić.

-Na raspolaganju će nam biti 160 milijuna eura za industrijsku tranziciju kojom će se pružiti podrška jačanju konkurentnosti Panonske Hrvatske kroz izradu strateškog i provedbenog okvira za korištenje fondova Europske unije u razdoblju 2021. – 2027., kaže Jungić. Prednost će imati projekti iz prehrambenog sektora, drvne i metalurške industrije, IT sektora i turizma, dodaje.

Očekuju se četiri javna poziva gdje će prednost imati inovinativni projekti.

Ministrica Tramišak najavila je skorašnji posjet našoj županiji, a opisujući projekte koje očekuje od poduzetnika, naglasila je kako je svrha spomenutog Plana upravo poticanje poduzetnika na stvaranje partnerstava, inovacija, novih proizvoda kao i strateško brendiranje, a luksuzne „brand“ proizvode istaknula je kao značajan faktor u unaprjeđivanju pozicije regije Panonska Hrvatska.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!