Na pomolu novi bjelovarski POS projekt, kolika će biti cijena kvadrata?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar je još 2019. krenuo u treći projekt POS-a kojim bi u prvom redu mlade obitelji jeftinije i jednostavnije riješile svoje stambeno pitanje. Bjelovar je za gradnju stambene zgrade poklonio 720 tisuća kuna vrijedno zemljište u Ulici Antuna Šoljana. Zemljište pri tome ima svu potrebnu infrastrukturu.

-Zemljište je potpuno opremljeno, ima svu potrebnu komunalnu infrastrukturu, doneseni su svi planovi, geodetski su uređene međe i sve je spremno za izdavanje dozvole – kaže gradski pročelnik za gospodarstvo Davor Sušak.

Grad je svoje napravio i sada je sve na APN-u koji vodi cijeli projekt, a koji se malo odužio jer je izrada dokumentacije trajala duže od očekivanog.

-U rujnu 2021. APN je zaprimio izrađeni glavni projekt i 19.10. je dostavio Gradu Bjelovaru 3D vizualizacije buduće zgrade i slike zgrade, 02.11. je dostavio zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole. Provjerio sam u odjelu za graditeljstvo, zahtjev je potpun i po pribavljanju potvrda će se izdati građevinska dozvola – navodi Sušak.

Građevinska dozvola bi mogla biti izdana polovinom mjeseca. Točna cijena stanova će se znati nakon provedene javne nabave no ne bi trebala biti veća od tisuću eura po četvornom metru, a u Šoljanovoj će se kroz Program društveno poticane stanogradnje sagraditi zgrada sa 16 stanova dok je na listi zainteresiranih 22 kandidata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!