Danas kaže da nije radila Plan razvoja županije, a prije tri mjeseca tvrdila je suprotno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vršiteljica dužnosti ravnateljice Javne ustanove razvojne agencije BBŽ (JURA) Snježana Bogović Bradvica prošli tjedan je putem odvjetnika svekoliku javnost izvijestila kako nije bila zadužena za izradu Plana razvoja BBŽ 2022.-2027., ključnog dokumenta za razvoj županije u razdoblju pred nama. Iako je vodila Odjel za strateško planiranje, kojemu bi to trebao biti glavni cilj, gđa Bogović Bradvica bez ustručavanja javno priznaje – plan nije bio njezina briga. U dopisu koji nam je poslala putem odvjetnika tvrdi kako je glavna i odgovorna osoba za planiranje razvoja županije u spomenutom razdoblju bila bivša šefica JURE Slobodanka Čalić. Što je sama Bogović Bradvica sve to vrijeme radila, njezin odvjetnik nam nije otkrio.

No, čini se da se aktualna v.d. ravnateljica malo pogubila u svom dnevniku rada za ovu godinu jer je još prije tri mjeseca tvrdila kako baš ona radi spomenuti plan razvoja. I to pred novim Upravnim vijećem JURE. Naime, Vijeće je već na prvoj sjednici krenulo u analizu dosadašnjeg poslovanja ustanove te je u startu zatražilo izvješća o radu svih zaposlenika JURE. Pa je već na drugoj sjednici pred njih stavljen i opis poslova svih zaposlenika. Uključujući i ono bivše šefice Odjela za strateško planiranje, a sadašnje v.d. ravnateljice JURE Snježane Bogović Bradvica. Iako ona danas tvrdi suprotno, u izvješću piše kako je baš gđa Bogović Bradvica radila na Planu razvoja BBŽ za razdoblje od 2022. do 2027. U spomenutom dokumentu se tako navodi da je u siječnju ove godine pripremila prijedlog Poslovnika o radu Partnerskog vijeća, u veljači je održala dva sastanka na tu temu i čitala te komentirala draft osnovne analize, u ožujku je radila SWOT analizu i pripremala Odluku o osnivanju i imenovanju članova Odbora za vrednovanje Plana razvoja… I tako redom, svakog mjeseca ponešto, sve do lipnja, do kad je podneseno izvješće,

Za razliku od nje, u izvješću bivše ravnateljice Slobodanke Čalić, koju je u reagiranju na naš tekst Bogović Bradvica navela kao ‘glavnu’ za izradu Plana razvoja, isti jedva da se spominje. Konkretno, jedini zabilježen angažman bivše ravnateljice vezan uz Plan odnosi se na sudjelovanje na prvoj radionici radne skupine za izradu Plana razvoja, no ne navodi se kad je ona održana ni tko ju je vodio. U izvješću S. Čalić navodi se i kako je njezin zadatak kao ravnateljice bio „priprema razvojnih projekata čiji su nositelji javno pravna tijela od interesa za društveni i gospodarski razvoj BBŽ i planskog područja te cijele Hrvatske“ što bi moglo podrazumijevati i spomenuti Plan razvoja, no on se nigdje izrijekom ne spominje. Nema ga čak niti na popisu projekata koje je bivša ravnateljica nadzirala.

Plan razvoja spominje se i u izvješćima o radu nekoliko ostalih zaposlenika JURE, no iz izvješća Bogović Bradice jasno se vidi kako je ona koordinirala većinu provedenih aktivnosti.

Zanimljivo, u spomenutim dokumentima nema spomena Instituta za razvoj i međunarodne odnose koji je, kako je potvrdila sama Bogović Bradvica, angažiran kao pomoć pri izradi Plana. Za to je do sada, podsjetimo, izdvojeno stotinjak tisuća kuna, a još bi toliko trebalo biti plaćeno naknadno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!