Marušić Bajsu: Zadnji ste koji može prigovarati, pokrijte se po ušima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kao i do sada, i 4. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije započela je aktualnim satom. U dnevnom redu svakako su najvažnije točke donošenje proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za 2022., projekcije za 2023. i 2024. godinu te posljednja, izbor i imenovanja.

Uz velike poteškoće u direktnom prijenosu gdje su pratitelji ostajali bez tona, ipak smo zabilježili neke naglaske.

Marijana Žihera (BUZ) zanimalo je zašto je iznos za udruge smanjen na 300.000 kuna. Naveo je potrebe branitelja i umirovljenika. Tražio je i isplatu božićnica i uskrsnica. Župan Marko Marušić je odgovorio protupitanjem: Zar vi mislite da sam ja protiv branitelja i umirovljenika? Jeste li upoznati sa financijskim stanjem u županiji koje je vaša prošla vlast dovela na rub propasti. Nitko sretniji od mene da je drukčije, rekao je.

Marijan Sabolović (HSS) pitao je župana Marka Marušića o cestama u BBŽ. Kada će jedinice samouprave koje nisu u vlasti stranke vladajućih doći na red, pitao je. Marušić je odgovorio da je Županijska uprava za ceste uspjela dobiti četiri milijuna kuna više nego lani. Odbacio je optužbu da se radi samo u “njegovim općinama”. Štoviše, optužio je prošlu vlast za takvo ponašanje. Podsjetio je da su ostavili 29 milijuna kuna duga novoj upravi.

Silvestra Štefovića (HDZ) zanimalo što je tzv. cash poolingom. To je kula od karata koja se ruši, Bajsova kula od karata i njegove vizije, rekao je i pitao što je s dugovima škola. Odgovorila je pročelnica za prosvjetu koja je rekla da su u problemu ustanove koje rade energetsku obnovu. Sve su kratkoročno zadužene na 12 mjeseci.

Ines Šarić (Glas) tražila je veća prava za studente. Traži isplatu novca za stipendije. – Odgoj mi ne dopušta odgovoriti kako bi zaslužili. Upravo danas mijenjamo odluku o stipendijama, povećavamo iznos na 3000 kuna pa ne vidim problem. Svjesni smo problema s nedostatkom zdravstvenih radnika i pokušavamo ih stimulirati da ostanu ovdje, rekao je Marušić.

Sandra Frčo zauzela se za poljoprivrednike. Gdje je novac za poticaje, pitala je. Pročelnik Zlatko Pavičić rekao je da će za premije osiguranja biti isplaćeno oko 430 tisuća kuna. 

Damir Bajs (NL Damir Bajs) zatražio je plan rada Skupštine. Marušića je prozvao za obećanja u kampanji. Rekao je da će si smanjiti plaću što je propustio jer je “naravno HDZ”. Nije dao ni božićnice niti uskrsnice. Jedino obećanje koje je ispunio je smjena svih koji nisu iz njegove stranke. Pitao je za Opću bolnicu Bjelovar i zauzeo se za v.d. ravnateljicu Fehir Radanaović koja nije imenovana za stalno jer je poništen natječaj.

Marušić je odlučno odgovorio da je puno neistina izrekao prema njemu i HDZ-u, da je Bajs zadnja osoba koja može prigovarati. “Pokrite se po ušima”, rekao mu je. Glede pitanja o ravnatelju bolnice “to treba pitati Upravno vijeće” pa mu je preporučio da se sam javi na natječaj jer ga krasi epitet vizionara. “Mi smo riješili otplatu kredita pa vi sada preuzmite opremanje”, dodao je. Baš bi se vi trebali javiti na natječaj pa neka Upravno vijeće izabere vas za ravnatelja bolnice ili barem za ravnatelja Glazbene škole i da isfinancirate 30 milijuna kuna dubioza koje ste nam i tu ostavili. Ili barem da se javi za ravnatelja neke osnovne škole koja muku muči s otplatom cash pola na što je ravnatelje škole tjerao upravo Bajs, poručio je svom prethodniku Marušić.

Ivica Vranić (HDZ) pitao je o neodgovornom trošenju novca, posebno za informacijsku opremu i mobilne uređaje. Pročelnica Mirjana Posavac rekla je da je županija u tri godine za mobitele trošila od 3.000 do 7000 kuna po komadu i da se nisu vraćali stari. Županija je i bivšem predsjedniku Skupštine kupila mobitel iako na to nije ima pravo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!