Zbog slabog interesa stipendiju dobivaju svi koji su se javili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar godinama stipendira svoje studente, a posljednje dvije godine taj je postupak i digitalizirao. Digitalno se podnose zahtjevi, a računalo, ne više ljudi, sukladno broju bodova po određenim kriterijima odlučuje tko ima, a tko nema pravo na bjelovarsku stipendiju.

-Ne odlučuje neki službenik u gradskoj upravi temeljem bombonijera, kave ili čega li već – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

No, računalo ove godine nije imalo posla.

-Kako bismo vratili vjeru u sustav i poštenje, odlučili smo ove godine svima koji su se prijavili, a prijavila su se 34 studenta, dodijeliti stipendiju automatski. Dakle, svatko tko se prijavio je i dobio stipendiju – rekao je Hrebak.

Odluka da svi koji su se prijavili, stipendiju i dobiju nije bila teška jer i inače Grad godišnje stipendira tridesetak studenata od 50 do 100 koliko ih se obično prijavi, a ove godine je pristiglo tek tridesetak prijava. Bjelovarske su stipendije bespovratne uz određene iznimke.

-Uvjet je da student završi studij u roku, a mora se ili zaposliti na području županije ili provesti šest mjeseci na Zavodu za zapošljavanje – tumači gradski savjetnik za obrazovanje Zdravko Pavec.

Bjelovarska stipendija iznosi 800 kuna, a s novim stipendistima će ju primati ukupno 113 studenata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!