Doznajemo tko je muškarac uhićen zbog prijetnje bjelovarskoj liječnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska policija potvrdila je kako je danas uhitila 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je prijetio liječnici bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo izrečenih na Facebook stranici našeg portala.

-Policijski službenici su osumnjičenog uhitili te će ga nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom roku predati  pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru – izvijestili su iz policije.

Kako neslužbeno doznajemo iz nekoliko izvora, uhićen je Bjelovarčanin Kristijan Car kojeg se od početka viđalo u prvim redovima na bjelovarskim prosvjedima protiv covid-mjera i cijepljenja. Riječ je, inače, o zaposleniku tvrtke Ceste d.d.

Kristijan Car (FOTO: Facebook)

O Caru smo već pisali na našem portalu. U žiži javnosti našao se nakon što je s još jednom osobom tužio stranku bivšeg župana, Damir Bajs Nezavisna lista, i tajnicu te stranke Ivanu Pirin zbog manipulacije osobnim podacima na društvenim mrežama. Sada će ga, kako se čini, skupo stajati vlastite aktivnosti na mreži.

Podsjetimo, dan nakon prošlotjednog nasilnog prosvjeda ispred Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru, Car je na Fabebook stranici našeg portala liječnici Zavoda poručio da će ‘visjeti s drveta’.

Inače, Kazneni zakon za pojedince koje drugima prijete kako bi ih „ustrašili ili uznemirili“ predviđa kaznu do jedne godine zatvora, dok je za prijetnju smrću ili teško tjelesno ozljeđivanje predviđena kazna zatvora do tri godine. Kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina može se izreći pak za prijetnje prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!