Marušić: Čudi me što lokalni politički akteri šute o nedavnom nasilju i govoru mržnje 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik GO HDZ-a Bjelovar Marko Marušić se na svom Facebook profilu i u priopćenju medijima osvrnuo na nedavne napadu u Bjelovaru i činjenicu da su ih osudili samo HSLS i Centar. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
Prošla su tri dana od napada na službene prostorije sjedišta HDZ-a u Bjelovaru. Očekivao sam da će spomenuti napad, ali i nasilje i govor mržnje koje neki pojedinci i grupe provode u gradu zadnjih mjesec i dulje naići na oštru osudu baš svih političkih stranaka. Međutim, nasilje i govor mržnje osudili su samo HSLS i Centar.
Kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a neugodno sam iznenađen šutnjom ostalih stranaka. Da su kojim slučajem oni bili izloženi takvom nasilju, moj HDZ osudio bi ga bez zadrške.
I kao političar i kao građanin pitam se znači li ta njihova šutnja da oni podržavaju takve napade, jer povijest nas uči kud nas šutnja često može odvesti.
Nije li licemjerno kad netko u skupštinskim raspravama moralizira i drži lekcije o uljuđenoj komunikaciji, smeta ih kad im netko uputi neku oštriju riječ, ali nasilje i govor mržnje nisu spremni osuditi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!