Blokiran Hrebakov Facebook, je li i on bio žrtva hakerskog napada?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Facebook profil bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka blokiran je u petak, potvrdio nam je sam Hrebak.

-Ne znam razlog, jednostavno ne mogu pristupiti svom profilu, začuđen je ovaj političar poznat kako dio svog političkog uspjeha duguje uspješnoj komunikaciji na društvenim mrežama. Tamo prezentira svoje politike, ali i često polemizira s neistomišljenicima. S druge pak strane, ostavlja dojam otvorenosti i pristupačnosti jer odgovara direktno gotovo na sva pitanja, često i ona neugodna i potpuno neumjesna.

Posljednja Hrebakova objava na profilu

Pregledali smo njegove zadnje objave, kako privatnog tako i javnog profila i na njima nema ničega zbog čega bi ga Facebook stavio na crnu listu.

Je li razlog blokadi u posljednjoj velikoj operaciji Facebooka o kojoj je izvijestio Forbes. Naime, blokirano je sedam tvrtki za koje je dokazano da nadziru oko 50.000 političara diljem svijeta. Riječ je o tvrtkama iz Izraela, Kine, Sjeverne Makedonije… Otkriven je špijunski softver koji je omogućavao ulaske u profile i njihovu krađu.

Izraelska tvrtka NSO Group, navodno je napala 1.400 korisnika WhatsAppa samo u 2019.

Nathaniel Gleicher, voditelj sigurnosne politike u tvrtki Meta, upozorio je da postoje brojne firme kojima je posao nadzirati nedopuštene aktivnosti.

“Cyber ​​plaćenici često tvrde da su njihove usluge i njihov nadzor trebali biti usmjereni na praćenje kriminalaca i terorista”, rekao je tijekom brifinga za novinare u četvrtak. “Ali… ciljanje je, zapravo, neselektivno.” Gleicher je upozorio da su mete uključivale “svakodnevne ljude”, poltičare, aktiviste za ljudska prava.

Facebook je službeno potvrdio najmanje 50.000 žrtava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!