Dok se u nekim gradovima u BBŽ doček organizira dva puta, u jednom neće biti proslave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dva tjedna prije no što ispratimo staru i dočekamo novu godinu, u većini gradova Bjelovarsko-bilogorske županije traju pripreme za najbolji doček. Nakon godine stanke, u Grubišnom Polju odlučili su ove godine prirediti koncert za građane, ali i vatromet, što je naišlo na nešto neodobravanja, kaže Marina Kamber, direktorica Turističke zajednice Grubišno Polje.

– Mi smo mali grad i nemamo novca za velike bendove, ali naša vjerna grupa Šliper, koja često svira na našim događanjima, uvest će nas u Novu godinu sa svojom odličnom glazbom, uz kuhano vino i vatromet kao što je to bilo i prijašnjih godina. Završit ćemo ovu i ući u, nadam se, bolju 2022. godinu. Imat ćemo vatromet iako neki smatraju da bi se taj novac trebao pametnije utrošiti, ali puno ljudi se tome veseli. Želimo da doček bude poseban, da se pamti i prepričava i da nam svima skupa bude veselo – navodi Kamber te dodaje kako vrijedi posjetiti i ovogodišnji Advent koji nastoji vratiti stari sjaj te svakome pružiti neki sadržaj.

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković otkriva kako će se blagdani obilježiti u Daruvaru.

– Mi ove godine imamo organizirani božićni i novogodišnji sajam. Božićni sajam započinje 22. i traje do 24. prosinca, a novogodišnji sajam trajat će od 29. do 31. prosinca. Na štandovima će izlagači ponuditi svoje rukotvorine, suvenire, gastronomske delicije i domaće proizvode. Bit će nastupa mažoretkinja, kviz Sam u kući 1 i 2 te svirke bendova i dječje predstave. U novogodišnjem dijelu od 29. prosinca uz ugostiteljsku ponudu u kućicama navečer će se održavati svirke bendova i dječje predstave. Novu godinu dočekat ćemo uz svirku grupe Bumerang i vatromet u ponoć, naravno sve sukladno epidemiološkim mjerama – otkriva Plažanin Vuković te ističe kako mjere trenutačno nalažu da zabava završi u ponoć. Ipak, poziva sve da se dodatno informiraju putem društvenih mreža i stranica Turističke zajednice ili Grada Daruvara.

U dva grada u županiji Novu će godinu odvojeno dočekati djeca i odrasli. Naime, osim uobičajenog dočeka, u Bjelovaru i Čazmi planira se dječji doček. U Čazmi će se on obilježiti koncertom grupe Petica s početkom u 11 sati, a u Bjelovaru će klincima pola sata kasnije zasvirati grupa Hot Stuff. Isti bendovi u Novu godinu uvest će i one nešto starije, pa će Hot Stuff zagrijavati atmosferu na bjelovarskom paviljonu od 22.30 sati, dok će Petica Čazmance zabavljati već od 20 sati, naglašava direktorica Turističke zajednice Čazma Martina Dončević te dodaje kako se nada da epidemiološke mjere neće utjecati na ovaj plan.

– Doček Nove godine će biti na našem gradskom trgu na kojem se nalazi i veliko klizalište uz koje se nalaze i kućice s ugostiteljskom ponudom i suvenirima naših lokalnih proizvođača. U Čazmi možete pogledati i Božićnu priču obitelji Salaj, našu najpoznatiju manifestaciju koja je otvorena sve do 9. siječnja svaki dan od 15 do 22 sata. 26. i 27. prosinca možete posjetiti Bojani Božić u Bojani, to je naš tradicijski oblik Božića, božićna rasvjeta bez struje sa svijećama i lampašima u vremenu od 16 do 20 sati u galeriji Matašin u Bojani. Osim toga imamo razne predstave i izložbe u našem Centru za kulturu Gradskog muzeja Čazma. 26. prosinca tradicionalnu moslavačku božićnu večer organizira naš KUD Graničar, to je svake godine na Štefanje, pa i ove samo u malo smanjenom obliku, neće se održavati u sportskoj dvorani nego u kino sali Centra za kulturu. Klizalište na gradskom trgu otvoreno je do 9. siječnja u vremenu od 10 do 21 sat, osim Božića i Nove godine. Cijene su simbolične tako da ćete za svega 20 kuna moći unajmiti klizaljke i neograničeno klizati – napominje Dončević.

Razočarani bi mogli biti samo Garešničani jer se u njihovom gradu ove godine ne planira doček, no direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak ističe kako je odaziv građana na doček i inače bio prilično slab, a zbog covid mjera odlučili su biti oprezni.

– Imamo Advent kroz cijeli mjesec, imamo božićni sajam. Ove godine smo ponovno organizirali božićni stol poslije mise polnoćke, svi građani su pozvani da dođu u dvorište pastoralnog centra gdje će biti malo druženje, čestitanje Božića uz kuhano vino, kolače i glazbu. To je već postala tradicija i organizira se već četvrtu godinu, a odaziv je jako dobar. Razmišljali smo o organizaciji dječje Nove godine na trgu, no situacija je takva da ne želimo riskirati – zaključuje Belak te podsjeća da će se danas održati božićni koncert Gareškog kulturnog centra u Hrvatskom domu. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja posjetitelja potrebno je rezervirati mjesto, a na ulazu predočiti važeću covid potvrdu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!