Na natječaj za ravnatelja Doma za odrasle stigla hrpa zamolbi, iscurila i neka imena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sutra se sastaje Upravno vijeće Doma za odrasle osobe Bjelovar koje bi trebalo donijeti odluku o novom ravnatelju te ustanove. Natječaj za to radno mjesto okončan je drugog prosinca, a javilo se devet osoba.

-Stiglo je devet prijava, no svega četiri ili pet zadovoljavaju sve uvjete natječaja. Nakon što Upravno vijeće izabere najboljeg kandidata, treba ga potvrdili Ministarstvo rada – kazao nam je predsjednik Upravnog vijeća bjelovarskog Doma Marin Sabolović koji nije želio otkrivati imena kandidata za spomenuto mjesto.

Zlatko Kraljić

Neslužbeno doznajemo kako je zamolbu poslao Zlatko Kraljić koji je sam podnio ostavku na isto to mjesto ove jeseni, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega podiglo optužnicu zbog zlostavljanja na radnom mjestu i spolnog uznemiravanja tri radnice. Unatoč optužnici, Kraljić je, doznajemo, zamolbi priložio potvrdu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Osim Kraljića, na natječaj se navodno javila i Jasmina Radojčić, aktualna ravnateljica županijskog Doma za starije i nemoćne osobe u Bjelovaru. Radojčić je, inače, svojedobno već bila ravnateljica Doma za odrasle, nakon čega je, za vrijeme župana Bajsa, postala županijska pročelnica za zdravstvo i socijalu.

Jasmina Radojčić

Kako neslužbeno doznajemo, Dom za odrasle želi voditi i nekadašnji ravnatelj IV. osnovne škole u Bjelovaru Milijan Bojanović koji trenutno radi kao učitelj razredne nastave u jednoj područnoj školi. To nije njegov prvi pokušaj da ponovno zasjedne u ravnateljsku fotelju. Prije nekoliko godina bio je kandidat i za ravnatelja bjelovarskog Gradskog društva Crvenoga križa.

Milijan Bojanović

Među kandidatima su navodno i šefica računovodstva u Domu za odrasle Zlatka Kralik te djelatnica bjelovarskog Centra za socijalnu skrb Sanela Mlatilik. Trenutno se na mjestu vršiteljice dužnosti ravnateljice nalazi Ljiljana Mačešić koja je, kako doznajemo, nije javila na natječaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!