Izdašne božićnice i u javnom i u privatnom sektoru, dužnosnici ostali kratkih rukava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sudeći prema potrošnji u prvoj polovini mjeseca pred nama su dani rekordne potrošnje, a procjenjuje se da ćemo ove godine u blagdanskoj groznici potrošiti tri milijarde kuna više nego lani. Savršen blagdanski stol, pomno osmišljeni pokloni i najluđa noć u godini znaju poprilično iscijediti kućni budžet, pa su božićnice u svakom slučaju dobrodošla pomoć. Provjerili smo tko su neki od sretnika koji su ih ove godine dobili ili će tek dobiti. Na božićnicu mogu računati zaposlenici Općine Nove Rača. Iako načelnik još nije odredio kolika će ona biti, prethodnih je godina bila lijepih tisuću i pol kuna. Svojih 70-ak zaposlenika će s tisuću kuna razveseliti Grad Bjelovar, potvrdio nam je gradonačelnik Dario Hrebak.

-Grad je dosta dobro odradio ovu poslovnu godinu i bez obzira na određene probleme koje smo imali tijekom financijske godine prihodovna strana proračuna nije podbacila i stvarno mislim da su djelatnici Gradske uprave zaslužili da im se i ove godine božićnica isplati u istom iznosu kao i prije – kaže Hrebak.

Dario Hrebak

Na božićnice su i ove godine mogli računati zaposlenici Bjelovarsko-bilogorske županije. Župan Marko Marušić nam je potvrdio kako je za svakog zaposlenika Županija ‘ispod bora’ osigurala 1500 kuna. Za razliku od njih, župan i njegovi zamjenici, kao dužnosnici, božićnicu neće dobiti.

Ni u dijelu realnog sektora božićnice nisu endemska vrsta. Iako nisu svima jednake, u prosjeku dvije tisuće kuna iznosi božićnica za 80-ak radnika Kudumije.

-Mislim da su zaslužili, poslovanje firme je stabilno tako da su radnici zaslužili božićnicu – kaže Dario Kudumija.

Zaslužili su i zaposlenici KTC-a, njih 1460 kojima je božićnica od dvije tisuće kuna isplaćena. S božićnicom ili ne, možda ne bi bila loša ideja obuzdati potrošački poriv kako nam siječanj ne bi bio turoban, posebice kada se u obzir uzmu sva poskupljenja koja su nas ove godine dočekala.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!