Ostavku sam dao zbog bolesti, a ne optužnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zlatko Kraljić, bivši ravnatelj Doma za odrasle osobe Bjelovar reagirao je na naš jučerašnji članak o natječaju za novog ravnatelja, na koji se i sam javio. Podsjetimo, Kraljić je prije dva i pol mjeseca podnio ostavku na mjesto ravnatelja, no tvrdi da ta njegova odluka nema veze s optužnicom zbog zlostavljanja na radnom mjestu i spolnog uznemiravanja tri radnice, koju je protiv njega u otprilike isto vrijeme podiglo Državno odvjetništvo.

-Zahtjev za razrješenjem s dužnosti ravnatelja Doma za odrasle osobe Bjelovar podnio sam 11. listopada 2021. godine zbog izrazito teške zdravstvene situacije u kojoj sam se nalazio, dakle prije objave optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru i ne znajući za nju. Upravno vijeće Doma me je razriješilo dužnosti 12. listopada 2021. godine, na dan objave optužnice, koja je još uvijek nepravomoćna, i kada sam se nalazio na bolovanju – napisao nam je Zlatko Kraljić koji je mailu priložio i dokumentaciju koja to potvrđuje. Dostavio nam je i presliku potvrde da se protiv njega ne vodi kazneni postupak koju mu je izdao Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Podsjetimo, nakon Kraljićeve ostavke, raspisan je natječaj za novog ravnatelja na koji je stiglo devet prijava, no neke od njih nisu zadovoljile uvjete natječaja- Upravno vijeće Doma sastat će se danas kako bi razmotrilo važeće prijave, a osim Kraljićeve, među njima su navodno i ona aktualne ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar Jasmine Radojčić, bivšeg ravnatelja IV.OŠ Milijana Bojanovića, šefice računovodstva u Domu za odrasle Zlatke Kralik te zaposlenice bjelovarskog Centra za socijalnu skrb Sanele Mlatilik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!