Upravno vijeće donijelo odluku o tome tko će do daljnjega voditi ustanovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Upravno vijeće Doma za odrasle osobe Bjelovar na današnjoj sjednici odlučilo je poništiti natječaj za ravnatelja te ustanove raspisan prošlog mjeseca. Potvrdio nam je po predsjednik vijeća Marin Sabolović.

-Početkom iduće godine trebao bi biti usvojen novi Zakon o socijalnoj skrbi koji, među ostalim, previđa u nove uvjete za imenovanje ravnatelja u ustanovama. To znači da kandidati koji su se javili na natječaj uskoro možda neće ostvarivati uvjete za ovo radno mjesto. Stoga smo zaključili kako je najbolje poništiti natječaj te novi raspisati nakon usvajanja novog zakona – kazao nam je Sabolović, dodajući kako će do tada Dom i dalje voditi aktualna v.d. ravnateljica Ljiljana Mačešić.

Podsjetimo, na ovaj natječaj javilo se devetero kandidata, od kojih dio nije ispunjavao ni postojeće uvjete. Zamolbe su, među ostalim, poslali bivši ravnatelj Doma Zlatko Kraljić koji je s tog mjesta odstupio u listopadu, na dan kad je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega podiglo optužnicu zbog zlostavljanja na radnom mjestu i spolnog uznemiravanja tri zaposlenice, potom ravnateljica Doma za starije i nemoćne Bjelovar Jasmina Radojčić, bivši ravnatelj IV. OŠ Bjelovar Milijan Bojanović, zaposlenica bjelovarskog Centra za socijalnu skrb Sanela Mlatilik te šefica računovodstva u Domu za odrasle Zlatka Kralik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!