Skandal s jaslicama: Duhoviti performeri ili mahniti antikatolici ukrali Isusa i igraju se sa Svetom obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon inscenirane scene parenja dvije plahe životinje ispred paviljona u Bjelovaru koje je autor postava zamislio kao vučnu snagu saonica djeda Mraza, Božićnjaka ili kako ga već ljudi zovu, nekoliko metara ispod, prema katedrali, u postavi slamnatih jaslica događa se još zanimljiviji performans.

Duhoviti performeri (za neke) ili mahniti razuzdani pijanci ‘antikatolici’ (za druge), danima se igraju s likovima u jaslicama. Relativno tiho je prošla vijest da je još lani ukraden slamnati lik Isusa pa su jaslice sada prazne. 

Djevica Marija, Josip, tri kralja i ovce nalaze se unatar štalice, ali svakog dana njihova su mjesta promijenjena. Kako nema Isusa u jaslicama, performeri sugeriraju da je sada vrijeme prije rođenja i da će Isus stići s Božićem.

Bjelovarski najsvestraniji umjetnik Mladen Medak Gaga danima je pratio ludu igru unutar jaslica i sve fotografirao. – Zašto ne radite svoj posao i ne bilježite što se događa u gradu, prekorio nas je u redakciji i istresao slike koje je snimao iz dan. Njegova maštovita objašnjenja brojnih promjena položaja junaka unutar štalice nije baš za javne objave medija koji paze na ćudoređe, ali svakako pobuđuju maštu.

U svakom slučaju, u Bjelovaru ni najsvetije stvari nekome nisu svete i to smo već valjda naučili. Nema teme ili osobe koja neće biti izvrgnuta ruglu ili ismijavanju. O tome gdje je granica duhovitosti, a kada određeni postupci postaju neprihvatljivi, neka sude sugrađani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!