Marušić: Ukinuo sam pravilo bivšeg župana da stipendijom nagradi četiri problematična studenta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na nedavnoj sjednici Županijske skupštine vijećnici su podržali prijedlog župana Marušića i izglasali veće stipendije studentima medicine. Umjesto tisuću kuna, koliko je stipendija do sada iznosila za sve, budući liječnici mjesečno će od Županije dobivati financijsku potporu od 3 tisuće kuna.

-Drago mi je što smo ispunili to obećanje. U situaciji kad nam u ordinacijama obiteljske medicine rade liječnici koji će uskoro napuniti 65 godina i ne zna se tko će ih naslijediti, odluka o povećanju stipendija bila je minimum koji smo mogli učiniti – kazao je župan Marušić.

Župan Marko Marušić

Nakon ovog povećanja studenti drugih fakulteta odmah se zapitali postoji li mogućnost da iduće godine poraste i iznos drugih stipendija. Župan Marušić otvoreno odgovara – na postoji!

-Vidjet ćemo hoće li nam to u 2023. dopustiti financijska situacija – kaže Marušić koji je najavio i potpunu promjenu županijskog Pravilnika o stipendijama.

-Taj sustav treba urediti na bolji način. Ono što smo već ukinuli jest diskrecijsko pravo župana da svake godine dodjeli četiri stipendije po samo njemu znanim kriterijima. Čovjek bi pomislio da je bivši župan na taj način nagrađivao izvrsne studente, ali nije tako. Stipendiju je na taj način osiguravao studentima koji nisu zadovoljili minimum uvjeta. To je pljuska svima onima koji su na natječaju morali ispuniti kriterije. To smo odmah ukinuli – kaže Marušić.

Novi natječaj za stipendije će se raspisati uskoro, a novac će studentima biti isplaćen retroaktivno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!