Mještani ogorčeni, izgladnjeli pas iz Radničkog naselja vraćen obitelji vlasnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Afera o izgladnjelom psu iz kuće broj 48 u Radničkom naselju dobila je nastavak. Naime, danas su vlasnici došli po psa, pri čemu se susreli i s okupljenim mještanima Radničkog naselja koji su za cilj imali samo jedno – pomoći psu.

– Nakon što sam jutros na portalima vidjela objave o psu, nazvala sam veterinara koji mi se nije javljao. Zatim sam nazvala komunalnog redara koji je rekao da će intervenirati, ali da nema kućni broj. Prijateljica i ja smo se čule pa je ona rekla da će doći vidjeti koji je kućni broj kako bi rekli redaru – kaže Antonija.

Tik pred Antonijinu prijateljicu Sandu, vlasnici su došli po psa.

-Iako nemamo veze s ulicom, došle smo pomoći psu, donijeti mu hrane i vode. Vlasnici kuće i psa galamili su na mene, žena mi se počela unositi u lice. Brzo su došli i komunalni redar, i čovjek iz azila u Severinu, a prvo sam nazvala 112 i policiju jer sam se bojala da će uspjeti psa uzeti sa sobom. I uspjeli su, uz pomoć komunalnog redara – priča Sanda.

Čini se da je komunalni redar pomogao neodgovornim vlasnicima, davši im još jednu “priliku” da se poprave. 

– Komunalni redar je rekao da je pas čipiran, zove se Deks, a zadnji put je cijepljen 2016. Pas je zapravo jako dobar i pitom. Redar je dozvolio da uzmu psa, no ne radi se o pravom vlasniku, nego, čini nam se, sinu od vlasnika. Ako takvo postupanje nije za oduzimanje psa, onda ne znamo što je. Rekao nam je još redar da mi ni ne znamo koliko pasa živi u tko zna kakvim uvjetima, no te pse mi ne vidimo, ovog smo vidjeli i može mu se pomoći – kaže Antonija, dodajući kako policija radi prijavu pa će ova priča vjerojatno dobiti i svoj nastavak.

Da je pas vraćen vlasnicima potvrdili su nam i u Veterinarskoj stanici Bjelovar u kojoj su potvrdili kako su jutros izašli na teren s komunalnim redarom, kako bi, ako se za tim ukaže potreba, psa zbrinuli u skloništu u Severinu. No, nakon što su se na mjestu događaja pojavili vlasnici, komunalni redar je rekao kako nema potrebe za zbrinjavanjem te kako će on dalje rješavati stvar s vlasnicima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!