Ravnateljica otkrila tko ju je nagovorio da se kandidira za čelno mjesto u drugoj ustanovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dosta upitnika nad glavom ovih dana ima ravnateljica Doma za starije i nemoćne Bjelovar Jasmina Radojčić. Razlog? Ulogu ravnateljice, kako smo pisali, mogla bi preseliti u bjelovarski Dom za odrasle gdje je svojedobno već bila ravnateljica. Naime, Radojčić se u prosincu prijavila na natječaj za ravnateljicu Doma za odrasle uz osam drugih kandidata dok s druge strane konačnu odluku za ostavkom na mjestu ravnateljice Doma za starije nije donijela jer, kaže, prije svega želi razgovarati s osnivačima, Županijom, odnosno sa županom BBŽ Markom Marušićem. Natječaj Doma za odrasle je poništen pa prostora za razmišljanje Radojčić još ima.

– Još ništa nisam odlučila. Imali smo neki dan Upravno vijeće, donijeli smo plan nabave, a manje više smo riješili i financijsku situaciju. Dok ne razgovaram sa županom, ne bih ništa puno otkrivala – rekla je Radojčić.

Na natječaj za ravnateljicu Doma za odrasle javila se jer su je, kaže, molili djelatnici.

– U vrijeme kada sam u dva mandata bila ravnateljica u Domu za odrasle, dom je funkcionirao savršeno. Čak su nam iz drugih domova dolazili na obuku, što puno govori. Vjerojatno zato misle da bih mogla posložiti situaciju – dodaje.

Ističe Radojčić da je napravila puno toga i za Dom za starije, prvenstveno vezano uz minus nastao radi energetske obnove. Podsjetimo, Domu za starije odobren je kredit u iznosu od 2,6 milijuna kuna na deset godina kojim će Dom uspjeti do kraja isplatiti troškove projekta energetske obnove. Nakon što se Radojčić pobrinula za “spas” Doma za starije, hoće li krenuti u misiju spašavanja Doma za odrasle i prijaviti se na novi natječaj ravnateljice te ustanove, tek predstoji vidjeti.

Dom za odrasle, podsjetimo, traži novog ravnatelja nakon što je u listopadu ostavku na to mjesto, kako je sam kazao, zbog zdravstvenih razloga podnio Zlatko Kraljić. U isto vrijeme Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radnom mjestu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!