Doznajemo tko sve želi voditi županijski Zavod za hitnu medicinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako se prije raspisivanja natječaja za ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije nagađalo kako će se teško pronaći netko voljan preuzeti tu dužnost, s obzirom na loše poslovne rezultate i narušene međuljudske odnose u ustanovi, zainteresiranih, čini se, ipak ima. Na natječaj koji je završen ovih dana javilo se nekoliko kandidata, doznajemo neslužbeno.

Zamolbu je, otkriva nam naš izvor, poslao ekonomist Nenad Mrzlečki, inače bivši HDZ-ov gradski vijećnik u Bjelovaru. Trenutno je zaposlen u privatnom sektoru te je na čelu Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste. I prije objave natječaja Mrzlečki je priznao kako je zainteresiran za čelno mjesto u Zavodu za hitnu.

Konkurencija pred Upravnim vijećem bit će mu, kako doznajemo, aktualni zamjenik v.d. ravnateljice Zavoda Vibor Delić koji već ima određenu iskustvo u upravljanju zdravstvenim ustanovama. Ovaj specijalist urgentne medicine kao HSS-ov kadar prije deset godina je bio ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, a prije toga i Hitne. Između te dvije dužnosti bio je ravnatelj Uprave za medicinske poslove odnosno zdravstvenu skrb pri Ministarstvu zdravstva.

Neslužbeno doznajemo kako je zamolbu poslala i jedna liječnica. Po kuloarima se šuška kako je riječ o aktualnoj v.d. ravnateljici Zavoda Zlati Ileković Pejić za koju se prije mjesec dana doznalo da se povlači, i to navodno u dogovoru s Upravnim vijećem. Nije isključeno da se u međuvremenu predomislila.

Do službene potvrde ovih informacija nismo uspjeli doći, s obzirom da je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Petar Tomić nedostupan. Neslužbeno doznajemo kako bi se Vijeće trebalo sastati idućeg tjedna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!