Policija objavila detalje nesreće, vozač koji je ubio Đurđu Posavac imao je 2,72 promila u krvi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska policija objavila je detalje nesreće koja se jutros dogodila u Narti i u kojoj je smrtno stradala 63-godišnja medicinska sestra Đurđa Posavac.

Prema policijskom izvješću, nesreću je uzrokovao 31-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao je osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka, krećući se nenaseljenim dijelom državne ceste D-43 između mjesta Blatnica i Narta iz smjera zapada u smjeru istoka.

-Dolaskom oko 150 metara prije kućnog broja 2 u mjestu Narta i ulaskom u blagi zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i prešao vozilom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 63-godišnjakinja krećući se iz smjera istoka u smjeru zapada. Od siline udara, osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka odbačen je unatrag, gdje je zadnjim dijelom udario u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i zaustavio se na kolniku. Osobni automobil inozemnih registracijskih oznaka se uslijed udara prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po kolniku i sletio u putni jarak gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima zadnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku – stoji u policijskom izvješću.

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 63-godišnja vozačica, dok je 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik zadobilo teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

31-godišnji vozač je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 g./kg. On je smješten u posebnu prostoriju policije, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ iz članka 227. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe. U vremenu od 10.15 do 15.08 sati kolnik državne ceste D-43 bio je zatvoren za promet, a prometovalo se obilaznim pravcima.

63-godišnja Đ.P. je prva preminula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!