Prije kobne prometne nesreće, Ojvan je tulumario cijelu noć, a otkriveno i gdje je popio posljednje piće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Bjelovarski i čazmanski kraj još se nisu oporavili od jučerašnjeg šoka nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u Narti, na području općine Štefanje. Podsjetimo, ondje je jučer ujutro oko 9,25 sati smrtno stradala 63-godišnja Đurđa Posavac iz Miklouša, medicinska sestra zaposlena u Općoj bolnici Bjelovar. Teško je ozlijeđeno i 5-godišnje dijete, njezino unuče, koje se nalazilo s njom u automobilu.

Na Đurđin automobil je iz suprotnog smjera svojim autom naletio Bjelovarčanin Hrvoje Ojvan kojem je kasnije u krvi utvrđena koncentracija alkohola od 2,72 promila.

Kako su nam ispričali Ojvanovi poznanici, 31-godišnji muškarac, koji se za blagdane kući vratio iz Njemačke, gdje radi, cijelu je noć obilazio ugostiteljske objekte na bjelovarskom i štefanjskom području i častio društvo. Posljednja postaja prije tragedije koju je izazvao bio mu je kafić u središtu Štefanja gdje je, kako su nam ispričali očevici, popio još jedno žestoko piće. Navodno su mu neki gosti sugerirali da ne sjeda za volan jer je bio vidno pijan, no nije ih poslušao. Samo nekoliko minuta kasnije u smrt je poveo nedužnu ženu.

U spomenutom kafiću u Štefanju danas zid šutnje. Vlasnica lokala nije željela komentirati slučaj, kazavši kako to nema nikakve veze s njom. Nije nam znala odgovoriti na pitanje je li se na prvi pogled dosita moglo zaključiti da je Ojvan u trenutku dolaska u kafić već bio pijan, kako tvrde drugi očevici, te je li mu ondje, unatoč tomu, posluženo još koje piće.

Neposredno nakon udesa, susjedi koji su unesrećenima priskočili u pomoć kazali su nam kako je muškarac, nakon što je izašao iz auta, pitao je li koga ubio te konstatirao da će zbog toga u zatvor. Prema zakonu, upravo mu takva kazna i prijeti, i to između 3 i 12 godina.

Nakon nesreće je pritvoren, a iz policije su izvijestili kako je i sam zadobio lake tjelesne ozljede. Puno gore je prošlo 5-godišnje dijete koje se nalazilo u automobilu s poginulom ženom. Ono je jučer zbog više teških ozljeda prebačeno na liječenje u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

-Prijevoz je prošao u redu, dijete je bilo s teškim ozljedama, ali stabilno i izvan životne opasnosti. Nije došlo do krvarenja od čega smo strahovali. Smješteno je na odjel intenzivne njege u Klaićevoj i očekujemo da će sve biti dobro – kazala je v.d. ravnateljice Opće bolnice Bjelovar Sanela-Grbaš Bratković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!