Ravnateljica zgrožena optužbama majke trogodišnjeg djeteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske za naš portal su potvrdili kako u Dječjem vrtiću ‘Ivančica’ iz Ivanske provode kriminalističko istraživanje. Zbog tajnosti izvida koje propisuje Kazneni zakon, u policiji nisu željeli otkrivati detalje, no neslužbeno doznajemo kako postupaju tijekom prijave vezane uz moguće zlostavljanje djeteta.

Kako doznajemo, slučaj je policiji prijavila majka djeteta koje su u vrtiću, prema njezinim tvrdnjama, navodno sat i pol ostavili na hladnoći. Konkretno, majka tvrdi da je 3-godišnje dijete prije otprilike dva tjedna u vrtić dovela rano ujutro te je ono još spavalo, a odgojiteljica ga je ostavila na terasi – da se razbudi. Tek nakon što je starije dijete iz iste obitelji pitalo za 3-godišnjaka, odgojiteljice su ga uvele u vrtić. Majka je navodno dijete odvela kod liječnice koja je utvrdila promjene na djetetovim rukama koje su upućivale da je bilo na hladnom. Za propust majka optužuje v.d. ravnateljicu vrtića Silvanu Medač koja u toj ustanovi ujedno radi i kao odgojiteljica.

Doznajemo i kako su roditelji istražiteljima rekli da ovo nije prvi ovakav slučaj te da im je dijete na hladnoći već jednom ostavljeno u listopadu prošle godine.

Silvana Medač

Osim policiji, roditelji su slučaj, kako doznajemo, prijavili i Ministarstvu obrazovanja, iz kojeg do zaključenja ovog teksta nismo dobili potvrdu o tome. Policija je, kako otkrivamo, ispitala sve zaposlenike vrtića osim same ravnateljice koja je u razgovoru za naš portal optužbe na svoj račun nazvala notornom laži i pokušajem da se nju ocrni. Kaže da joj je sama pomisao da netko ostavi dijete na hladnoći apsurdna i nevjerojatna.

-To se nije dogodilo, ja u vrijeme koje spominje majka nisam bila u toj odgojnoj skupini. Osim toga, nakon prijave smo odmah išli provjeriti evidenciju izlazaka iz vrtića i ustanovili smo da je dijete s ostalom djecom bilo vani dan ranije i da je jedna kolegica već tada primijetila da su djetetu crvene ruke. Tog dana, kada majka tvrdi da je dijete ostavljeno na terasi, ona je došla po njega i drugo dijete te uopće nije reagirala, niti je spominjala crvene ruke. Štoviše, djecu je najnormalnije i drugi dan dovela u vrtić. Tek treći dan sam dobila poziv od općinskog načelnika kojemu je majka prijavila navodni slučaj – priča nam prozvana ravnateljica Medač, koja pretpostavlja da je majka sliku o tome što se navodno događalo u vrtiću stvorila na temelju priče starijeg djeteta.

-Ono je pritom spominjalo i treće dijete iz te obitelji koje tog dana uopće nije bilo u vrtiću. Nije se dogodilo ništa takvo, da je policija utvrdila neke nepravilnosti, vjerojatno bi već došli do mene i ispitali me. Ovo je pokušaj blaćenja mene i mojega imena – uvjerena je Medač, dodajući kako u 36 godina, koliko vodi ivanački vrtić nije doživjela nešto takvo.

-Ljudi me poznaju, dobila sam županijsko priznanje za svoj rad i naš je vrtić uvijek bio na dobrom glasu. Ove optužbe su najobičnija kleveta – kaže Medač.

S čitavim slučajem je upoznat i Željko Mavrin, načelnik Općine Ivanska, koja je osnivač vrtića. On nam je kazao kako je i sam kontaktirao policiju jer je i Općini u interesu da se utvrdi ima li istine u pričama koje kruže Ivanskom.

-Odlučni smo da se ova priča rasvijetli, bez obzira što utvrdi istraga, a ako je doista nečega bilo, odgovorni će za to snositi posljedice – kazao je Mavrin.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!