Građani BBŽ prvi u Hrvatskoj mogu vidjeti svaku potrošenu kunu iz županijske kase

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Otvorena županija” naziv je platforme na kojoj od danas građani mogu vidjeti na što se troši županijski novac. Riječ je o zakonskoj obvezi usvojenoj 24. prosinca 2020., a župan Marko Marušić ponosan je što je upravo Bjelovarsko-bilogorska županija prva koja se potpuno otvara svojim građanima.

– Uvođenjem web platforme “Otvorena županija” našim građanima dajemo na uvid sve podatke o isplatama iz županijskog proračuna u posljednje četiri godine – pojasnio je Marušić.

Voditelj Odjela marketinga i prodaje tvrtke Libusoft Cikom d.o.o. koja je uvela platformu, Tomislav Knežević istaknuo je kako je ponosan što je, po uzoru na Grad Bjelovar iz kojeg je krenula priča o transparentnosti, i županija odlučila uvesti takvu platformu.

– Transparentnost koju smo mi uveli je automatizirana iz informatičko-računovodstvenog sustava. Nema ručnog unosa, nema excel tablica, nego direktno iz računovodstveno-financijskog sustava Županije izlaze informacije. Time se sprečava bilo kakva moderacija, ljudska pogreška ili nešto slično – naglašava.

Platforma je dostupna za pretraživanje građanima na stranici bjelovarskobilogorska.otvorenazupanija.hr, za čiju je izradu i prijenos podataka Županija izdvojila 81 tisuću kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!