Osigurana građevinska dozvola za posljednju dionicu brze ceste, zna se i kad počinju radovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar korak je bliže gradnji dugoočekivane brze ceste za koju je konačno ishođena građevinska dozvola. Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je kako su sada sve pretpostavke riješene, osim nekih imovinsko-pravnih odnosa.

– 31. prosinca napisana je građevinska dozvola za nastavak preostalih 12 kilometara ceste do Bjelovara, mi smo jučer dobili informaciju da je ona izdana i da nema više nikakvih zapreka s obzirom da je potpisan i ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Kamgrad i Pedo asfalti – kaže.

Očekuje se da će radovi na preostalih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru krenuti dolaskom proljeća, a izgradnjom ove dionice Bjelovar će dobiti noge dodane vrijednosti. Naglašava Hrebak da će kao saborski zastupnik i dalje razgovarati o toj temi s Hrvatskim cestama i mjerodavnim ministarstvom, ali i unutar vladajuće koalicije jer je riječ o zajedničkom izbornom obećanju. Do kraja godine cesta bi trebala doći do Breze.

– Novac što se tiče i jedne i druge ceste je osiguran u proračunu i ja se doista nadam da 30 mjeseci koliko je rok za dovršetak ovih zadnjih 12 kilometara do Bjelovara će zaista biti ispunjen i da ćemo se voziti tom cestom do kraja ovog mandata kao što smo i tvrdili – navodi.

Dodao je gradonačelnik da se ubrzano radi na razvoju zone u Velikom Korenovu, a pristupna cesta od Korenova prema Bjelovaru je u fazi projektiranja. Projektiranje bi moglo potrajati zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dokumentacije, izmjene prostornih planova i slično. Dugoročno, ipak, treba razmišljati o zatvaranju bjelovarskog prstena obilaznica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!