Kad će u obnovu IV. osnovna škola Bjelovar?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak često voli istaknuti kako su u posljednje četiri godini obnovljeni svi vrtići i sve škole na bjelovarskom području, ta tvrdnja nije u potpunosti točna. Vrtići su zaista obnovljeni, štoviše, izgrađen je i novi objekt u Gudovcu, a u planu je i izgradnja dva nova. Kad je riječ o školama, energetski su obnovljene sve, osim IV. osnovne škole Bjelovar. Kad će na red doći bivša ‘Maršalka’, gradonačelnika su roditelji pitali u emisiji na Alfa radiju.

-Projekt za obnovu je sprema i već je dvije godine na čekanju. Već smo ga prijavljivali, ali tada nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, ispostavilo se da je uvjet za obnovu bio da i zgrada škole i dvorana budu u vlasništvu škole, što nije bio slučaj – pojasnio je gradonačelnik Hrebak.

Konkretno, školsko-sportskom dvoranom je upravljalo Gradsko poduzeće za upravljanje sportskim objektima. No, i ta imovinsko-pravna zavrzlama u međuvremenu je riješena te je dvorana predana na upravljanje samoj školi.

-Sada nema zapreka da se i IV. osnovna škola energetski obnovi. Problem je u tome što već neko vrijeme nema natječaja na koji bismo mogli prijaviti taj projekt. No, čim se ukaže prva prilika, to ćemo učiniti – zaključuje Hrebak.

 

FOTO: Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!