Za obnovu od potresa Grad Bjelovar prijavio 11 projekata vrijednih 60 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U bjelovarskoj Gradskoj upravi jučer i tijekom noći se radilo u petoj brzini. Tim za EU projekte, na čelu s Andreom Posarić i Ivanom Bekavac, do 6 sati ujutro je na natječaj Ministarstva kulture prijavljivao projekte za obnovu od potresa, a 11 njih prijavljeno je u posljednji tren jer natječaj je danas – obustavljen. Doduše, samo privremeno, u razdoblju od 15. do 22. siječnja, zbog iskorištenosti prvotno planiranih sredstava.

Srećom, prijave iz Bjelovara otišle su na vrijeme, a prijavljeni projekti vrijedni su ukupno 60.065.028,44 kn. Prijavljena je tako konstrukcijska obnova zgrade starog zatvora na uglu Trumbićeve i Matice hrvatske, zgrada u kojoj je smještena Vodotehna, Sokolana, bivši Dom učenika u Nazorovoj, stari Vatrogasni dom na Matoševom trgu, glava i zgrada Dječjeg odjela Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’, nekadašnji Dom za psihički bolesne osobe u Frajtićevoj, zgrada Državnog arhiva, zgrada bivšeg Limexa na Trgu hrvatskih branitelja i sama Gradska uprava.

Većina spomenutih objekata i prije je bila u ruševnom stanju, a potres ih je dodatno oštetio. Novac iz fonda Ministarstva kulture predviđen je za konstrukciju obnovu, što predstavlja otprilike trećinu vrijednosti ukupne obnove. U Gradu se nadaju da će zeleno svjetlo dobiti bar polovina prijavljenih projekata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!