Objavljene plaće zaposlenika, na županijskim jaslama još uvijek i Bajsov bivši dožupan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Županiji je ovih dana ‘pala’ plaća za prosinac. Zahvaljujući novoj aplikaciji ‘Otvorena županija’ sada je moguće vidjeti kolika primanja imaju zaposlenici te ustanove.

Za dužnosnike smo taj podatak znali i ranije, s obzirom da su ga morali prijaviti u imovinskoj kartici. Tako župan Marko Marušić prima plaću u bruto iznosu od 25.333,24 kune, dožupanica Jungić 21.706,31 kunu, dožupanica Novotni-Golubić 21.709,31 kunu, a dožupan Lukić 21.310,98 kuna.

Plaće novih pročelnika kreću se od 16.858,04 kune bruto, koliko prima pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić, pa sve do 18.283,91 kunu, koliko se izdvaja za novu županijsku šeficu za poslove državne uprave Zvjezdanu Stellu Horvatinčić.

Zanimljiva je i usporedba ‘novih’ i ‘starih’ plaća bivših županijskih pročelnika. Kao i većina novih pročelnika, oni su na tim dužnostima primali bruto plaće u iznosu od oko 17 i pol tisuća kuna. No, nakon premještaja na nova radna mjesta, primanja su im značajno smanjena. Tako bivša šefica Kabineta župana Mirna Čačić-Klobučić sada prima bruto plaću u visini 9.799,81 kunu. Bivši pročelnik za poljoprivredu Boris Tomšić pao je na 11.881,19 kuna, a bivša pročelnica za poslove Županijske skupštine Lidija Brkić na 9.588,82 kune. Plaća bivše šefice za obrazovanje Vanje Posavac također je smanjena, i to na 9.053,83 kune.

Ovih dana poslove novim pročelnicima trebaju prepustiti i Dalibor Jurina, koji još uvijek formalno vodi Upravni odjel za gospodarstvo pa je i u prosincu primio pročelničku plaću u visini od 17.879,40 kuna. Podsjetimo, na tom će ga mjestu ovih dana zamijeniti sad već bivša čelnica Županijske komore HGK Martina Posavac Ćurić. Resor Andrei Bengez treba predati i dojučerašnja pročelnica za zdravstvo Snježana Mišir koja je također primila posljednju pročelničku plaću, u visini od 18.445,71 kunu.

Zanimljivo je da se na županijskoj platnoj listi za prosinac našao i bivši dožupan Neven Alić koji po isteku mandata ima zakonsko pravo još šest mjeseci primati plaću. Njemu je još za prosinac isplaćeno 3.050,16 kuna. Podsjetimo, on je u prošlom mandatu bio najbolje plaćen bjelovarsko-bilogorski dužnosnik, a mjesečna bruto plaća mu je dosezala i 23.400 kuna.

Aplikacija ‘Otvorena županija’ otkrila je kako visoka primanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imaju uglavnom dužnosnici te aktualni i bivši pročelnici, dok se ostali zaposlenici mogu pohvaliti znatno manjim plaćama, od minimalca do oko 8 i pol tisuće kuna bruto za službenike u uredima. Tek rijetki zaposlenici imaju više od toga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!