Bjelovar postaje shopping meka, ove godine gradit će se dva velika centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar uskoro dobiva dva nova trgovačka centra. U Gradskoj upravi su nam potvrdili kako su zaprimili dva pisma namjere potencijalnih investitora koji su u Bjelovaru već kupili zemljište za svoje projekte, no o detaljima nisu željeli razgovarati, s obzirom da je riječ o privatnim investicijama s kojima sam Grad nema puno veze.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, jedan trgovački centar trebao bi se početi graditi u Zagrebačkoj ulici već ovoga proljeća, nakon Uskrsa. Riječ je u slovenskim investitorima koji su parcelu preko puta benzinske postaje Petrol kupili ranije, a centar koji planiraju graditi bi se trebao prostirati na oko 2,5 tisuće četvornih metara.

Na drugom kraju grada, u zoni jug, nedaleko od trenutno najvećeg bjelovarskog trgovačkog centra Stop’n’Shop trebao bi pak niknuti još jedan trgovački centar čija izgradnja treba započeti u lipnju ove godine. U zemljišnim knjigama vidi se kako je u Pakračkoj ulici, preko puta tvrtke Hittner, nedavno parcelu od gotovo 9 tisuće četvornih metara kupila tvrtka ENS Development iz Zagreba, čiji su osnivači Zlatko Canjuga i Martina Novosel, bivša snaha Ivice Todorića. Kako neslužbeno doznajemo, platili su je oko 10 milijuna kuna, a na njoj bi trebao niknuti dosada najveći trgovački centar u županiji, ali i šire.

Šuška se kako su u grad ovih dana stigli još jedni investitori izvana kojima je pak za oko zapela lokacija na sjeveru grada gdje bi također gradili trgovački centar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!