Evo što me ponukalo da predložim ukidanje covid potvrda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon izjave u sinoćnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno, da je na sastanku s koalicijskim partnerima predložio ukidanje covid potvrda i konstatacije da će referendum Mosta o covid potvrdama biti besmislen jer će potvrde do održavanja tog referenduma biti ukinute, Daria Hrebaka pitali smo za dodatna pojašnjenja.
Rekao nam je da ga je na takav prijedlog ponukala najava nove izraelske strategije, gdje je procijepljenost znatno veća nego u Hrvatskoj pa brojevi ipak rapidno rastu.
Na Stožeru i struci je da procijene točno vrijeme kad je to najbolje provesti.
Hrebak smatra da bi to trebalo biti dovoljno rano kako bi se omikron varijantom koja je vrlo zarazna, ali s manjom stopom hospitaliziranih, zarazili svi kojima je to suđeno, pa da u novu turističku sezonu uđemo posve otvoreni i bez ograničenja i potvrda i za strance.
Hrebak je još jednom izrazio i uvjerenje da će najavljeni Mostov referendum o covid potvrdama potpuno izgubiti smisao, jer će potvrde sigurno biti ukinute prije referenduma.
Kada je krenuo u ideju o referendumu, Most očito nije pomišljao da će se pojaviti omikron kao blaža varijanta koja će nas dovesti do promišljanja da popustimo sve mjere i pustimo virus da se slobodnije širi dok je njegova opasnost ograničena i ne ugrožava prosječno zdrave osobe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!