Situacija se mijenja iz sata u sat, sve više škola u BBŽ prelazi na online nastavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog velikog broja učenika i nastavnika zaraženih covidom, sve više škola diljem zemlje prelazi na online nastavu, a iznimka nije ni Bjelovarsko-bilogorska županija.

Takvu je odluku u BBŽ prva donijela Češka osnovna škola Jana Amosa Komenskog iz Daruvara u kojoj se online nastava odvija od jučer pa do kraja idućeg tjedna. Od danas isto vrijedi i za drugu daruvarsku osnovnu školu, OŠ Vladimira Nazora.

-Ravnateljica Kornelija Častek jučer me izvijestila kako prelaze na online nastavu jer im se u posljednjih nekoliko dana utrostručio broj učenika zaraženih koronavirusom. Odluka vrijedi i za matičnu i za područne škole, a djeca bi se u klupe trebala vratiti 31. siječnja – potvrdila nam je županijska pročelnica za školstvo Andrea Prugovečki Klepac.

Prelazak na online nastavu od danas je potvrdila i Osnovna škola Đulovac, a zaraza se proširila i među srednjoškolcima. Od danas tako prema C modelu rade bjelovarska Gimnazija te Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar.

-Situacija se mijenja iz sata u sat. U više škola nastavu online prate pojedini razredi. Sutra se sastaje županijski Stožer civilne zaštite na kojem ćemo razmotriti aktualnu situaciju te na temelju toga odlučiti o daljnjim postupanjima – kaže pročelnica Prugovečki Klepac.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!