Gradska plinara Bjelovar i Hrebak nemaju ništa s visokim računima za plin

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Direktor Gradske plinare Bjelovar Srećko Ezgeta reagirao je na naš tekst “Tko je kriv za velike račune za plin? Plenković i Ćorić ili Tomašević i Hrebak?”

Ezgeta smatra da je javnost dovedena u zabludu o krivcu za velike račune koje su dobili pojedini kupci kategorije kupaca poduzetništvo od svojih izabranih opskrbljivača na distribucijskom području Gradske plinare Bjelovar.

“Zbog ovog članka neugodnosti su izloženi i naši djelatnici pri svakodnevnom obavljanju svojih radnih zadataka, a koji su prvenstveno vezani za tehničke aspekte sigurne i pouzdane isporuke plina svim kupcima priključenim na naš distribucijski sustav.

Gradska plinara Bjelovar d.o.o. obavlja poslove distribucije plina i nikada od svog osnivanja, dok je još poslovala pod nazivom Elektrometal-distribucija plina d.o.o. nije obavljala djelatnost opskrbe plinom, što znači nikada nismo pružali pružali uslugu kupnje i prodaje plina niti ispostavljali račune za potrošeni plin krajnjim kupcima, osim u zakonom propisanim slučajevima. Nakon stečaja bivšeg vlasnika Elektrometala d.d. kupnjom 100% udjela tvrtke Elektrometal-distribucija plina vlasnik je postala Gradska plinara Zagreb koja obavlja identičnu djelatnost kao i Gradska plinara Bjelovar i također se ne bavi djelatnosti opskrbe plinom, dakle, ne bavi se kupnjom niti prodajom plina. Budući nikakva upravljačka prava nema Grad Bjelovar ni u našoj tvrtki, a niti u tvrtki koja je naš vlasnik Gradskoj plinari Zagreb, ni gradonačelnik Bjelovara također nema ništa s visokim računima za plin.”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!