U bjelovarskoj ustanovi preko 10 posto zaposlenih je u rodbinskim vezama, a ne nedostaje ni kumstava?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dom za odrasle osobe Bjelovar posljednjih je mjeseci pod povećalom javnosti zbog optužbi zaposlenica na račun bivšeg ravnatelja Zlatka Kraljića. Podsjetimo, tri zaposlenice Kraljića su optužile za zlostavljanje na radnom mjestu te seksualno uznemiravanje, zbog čega je u listopadu prošle godine bjelovarsko Državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu. Netom prije toga on je podnio ostavku, no ponovno se kandidirao na natječaju raspisanom u prosincu, zajedno s još sedmero kandidata. Upravno vijeće je u međuvremenu natječaj poništilo, a Domom će do daljnjeg upravljati dugogodišnja djelatnica Ljiljana Mačešić.

Da su međuljudski odnosi u Domu u krajnju ruku ‘napeti’ svjedoči i činjenica da medijima svako malo stižu anonimni dopisi o tamošnjim događanjima. Tako je ovih dana na adresu naše redakcije stigao dopis u kojem se opisuju zanimljivi rodbinski odnosi unutar ustanove. Pošiljatelj maila tvrdi kako je preko 10 posto od ukupno šezdesetak zaposlenih rodbinski povezan te u nastavku dopisa detaljno obrazlaže situaciju.

Dom za odrasle osobe Bjelovar

U domskim rodbinskim vezama dominiraju oni bračne prirode. Tako su, prema pisanju našeg čitatelja, u braku kuharica i jedan domski njegovatelj, potom čistačica i pomoćni radnik u kuhinji, kućni majstor i portirka, njegovateljica i medicinski tehničar, druga čistačica i vozač, skladištar i njegovateljica.

No, rodbinska povezanost ne zaustavlja se samo na bračnim parovima, već u domu rade jedni majka i sin, tamošnja administratorica i medicinski tehničar. Tu je, da stvar bude potpuna, navodno i njihova nećakinja, odnosno sestrična. Nadalje, u domu rade i mama kuharica te kćer njegovateljica.

U Domu se navodno dogodila i ljubav, i to između jedne njegovateljice i supruga druge njegovateljice, no on još, otkriva čitatelj, nije zaposlen u Domu.

Iako kuloari bruje o tome kako u Domu vladaju loši međuljudski odnosi, to se ne bi dalo zaključiti po tamošnjim mnogobrojnim kumstvima koje je, tvrdi naš čitatelj, teško i nabrojiti.

Obiteljsko-kumsku sliku povremeno bi, navodi se dalje u dopisu, upotpunili i drugi članovi obitelji zaposlenika, ali u svojstvu korisnika usluga doma.

Koliko je točna analiza našeg čitatelja pokušali smo provjeriti u Domu za odrasle, no tamošnja vršiteljica dužnosti ravnateljice Ljiljana Mačešić nije željela komentirati dopis. Tek nam je kratko kazala kako i sami svakodnevno dobivaju razne dopise i pritužbe od, vjeruju, iste osobe, što im uvelike otežava ionako težak i odgovoran posao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!