Je li moguće uskladiti poduzetništvo i politiku? Je!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladi tajnik bjelovarskog HDZ-a Dario Biškup nije političar poput onih koje smo naviknuli gledati godinama. Umjesto da traži “kruha bez motike” odlučio se za poduzetničku priču u kojoj će zarađivati za sebe i peteročlanu obitelj.

Nakon posla u pozamenteriji s tvrtkom iz Francuske, gdje se obrazovao i radio, kreirao je tzv. “toranj za učenje”, inovativni multifunkcijski stolac za djecu koji sada proizvodi u obiteljskoj radionici. – Riječ je o proizvodu kojeg izrađujemo od drveta lipe koje se pokazalo najboljim izborom. Ono što je najvažnije za roditelje, posve je siguran za djecu i omogućuje mališanima ‘ravnopravno’ sudjelovanje u svim obiteljskim aktivnostima, igri, hranjenju…, kaže nam Dario.

Zanimljivo je da slični proizvodi stoje između 800 i 900 kuna, dok se ovaj njegov “toranj” može nabaviti za 360 kuna.

– Moram priznati da ne možemo pokriti zanimanje roditelja za našim tornjem pa ozbiljno razmišljam o širenju proizvodnje, priča Biškup.
U vremenu kad Hrvatska uglavnom priča o velikim demografskim gubicima i iseljavanju, Dario se odlučio vratiti iz Francuske i ovdje graditi život. Shvatio je da se, želi li promijeniti uvijete u društvu koji su ga “otjerali” iz Hrvatske, treba uključiti u politiku jer “to je jedini način da se dogode promjene u društvu”. Svojim primjerom ujedno dokazuje i da je dobra poduzetnička priča i te kako moguća u domovini.

Bavio se i humanitarnim radom, a posebno je ponosan na svoju ulogu u suradnji s francuskim vatrogascima koji su DVD-u Rovišće, ali i brojnim drugim društvima, donirali na stotine tisuća eura vrijednu opremu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!