[FOTO] Prozor u prošlost oduševio mnogobrojne posjetitelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U sklopu Noći muzeja, u općinskom Kulturnog centru, brojni mještani općine Rovišće zavirili su večeras u prošlost svog mjesta. “Prozor u prošlost Rovišća” naziv je izložbe postavljene uz pomoć fotografija i starinskih predmeta dobrih mještana koji su bili spremni svoje vrjednote podijeliti sa svima. Između ostalog, bilo je tu raznih fotografija, stare vatrogasne opreme, nošnji, glazbala, drvenih predmeta iz svakodnevne kućne radinosti te drugih zanimljivih uspomena naših starih.
Održana je i vrlo poučna i zanimljiva prezentacija učitelja Vlade Karagića koji je punu dvoranu Kulturnog centra u Rovišću odveo u prošlost svojim izlaganjem o povijesnim junacima i nalazištima. U sklopu prezentacije, mještanin Ivan Čuljak pročitao je nekoliko svojih pjesama o svom životu u Rami kao i sadašnjem u Rovišću.

Okupljenima se obratio i načelnik Slavko Prišćan.

– Zahvaljujem svima na dolasku i svima koji su dali svoj dio povijesti da se ova izložba održi. Prikupljamo i dalje predmete jer brojni ljudi javili su nam se naknadno. Uz njihovu pomoć održala se izložba u kojoj smo imali prilike uživati svi. Prenosimo povijest Rovišća i dalje – rekao je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!