Hrebak: Neki gradovi ovih dana dižu, a mi smo spustili cijene vrtića. Pripremamo i izgradnju dva nova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na samom početku godine, Grad Bjelovar odlučio je sniziti cijene vrtića. Cijene koje su sa 750 smanjene na 500 kuna, sada su niže za još 100 kuna. Time je ispunjeno jedno oz izbornih obećanja, naglasio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Nova cijena vrtića u Bjelovaru bit će 400 kuna. Vidjeli smo da neki gradovi, poput Koprivnice, idu u poskupljenje, no mi to nećemo napraviti – rekao je te dodao kako je suradnja s vrtićem odlična.

Jedna od majki čija djeca pohađaju Dječji vrtić Bjelovar je i Saša Mikulić koja je komentirala nižu cijenu vrtića.

-Svako poboljšanje za roditelje dobro dođe, ja sama većinom odgajam svoju djecu pa će mi to dobro doći. Svima će nam dobro doći sad se dižu cijene svega, sve je već jako poskupilo, a svaka dobra namjera dobro dođe – naglasila je.

Hrebak je objavio kako je jučer održan službeni sastanak s biskupijom na kojem je do zadnjeg detalja dogovorena izgradnja vrtića u Ždralovima.

-Mi ćemo od biskupije kupiti zemljište, to smo dogovorili. Projekt je praktički već spreman, već se nekoliko mjeseci on projektira – naveo je Hrebak.

Vjeruje da će u narednih nekoliko tjedana ishoditi i građevinsku dozvolu, čime bi dva vrtića (u Ždralovima i u ulici Viktora Bubnja) bila spremna za prijavu na nadolazeće natječaje.

Projektantica tvrtke M plan, Ana Rašan otkrila je više detalja o projektu vrtića.

-Projekt je u završnoj fazi, čekamo da se komunalna infrastruktura dovede do tamo, prije toga dozvolu ne možemo ni zatražiti. Čestica je nešto manja od pet tisuća kvadrata, a kapacitet će biti dovoljan za 50 djece, bit će jedna jaslička i dvije vrtićke skupine – istaknula je. Trenutno oko 150 bjelovarskih mališana čeka na mjesto u vrtiću, najviše u jasličkim skupinama, napomenula je Lauš.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!