Na birališta nisu izašli čak ni kandidati s lista!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešničani su jučer izašli na izbore za najnižu razinu vlasti – birala su se nova vijeća mjesnih odbora, a taj festival demokracije je prošao bez napetosti jer u većini slučajeva izbora nije niti bilo. U Kapelici, Uljaniku i Velikom Vukovju naime nije bila kandidirana niti jedna jedina lista, a u 15 odbora samo jedna – Velikoj Bršljanici, Velikom Prokopu i Velikom Pašijanu lista birača, a u ostalima ona koalicije HDZ-HSLS-HSP.

Izbor je postojao samo u Rogoži gdje su građani mogli birati između dvije opcije, a uvjerljivu pobjedu je dobila nezavisna lista Zorana Blanuše sa 77 glasova dok je ona HDZ-ove koalicije dobila povjerenje 11 mještana. Prevedeno u mjesta u vijeću mjesnog odbora, to je pet za Blanušu i nula za HDZ-HSLS-HSP.

Izlaznost na izbore je bila očekivano mala – u većini garešničkih naselja je od dva do tri posto. Najrevniji su u ispunjavanju svoje građanske dužnosti bili u Rogoži, dakle jedinom mjesnom odboru s više od jedne liste, gdje je izašlo 43 posto onih s pravom glasa, dok je potpuna nezainteresiranost zabilježena u Kajgani sa skromnom izlaznošću od 0,47 posto! Od 209 onih s pravom glasa, izašao je jedan jedini birač i izabrao listu HDZ-a, HSLS-a i HSP-a na čelu s Alenom Bašljanom. Budući članovi vijeća mjesnog odbora dakle ne samo da za izlazak na izbore nisu motivirali ni svoje ukućane već ni sami nisu na njih izašli, ali su se kandidirali. Vlast je slast, pa makar i na najnižoj razini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!