Podravci se inatili, a sada je i njima u interesu da se glavni cjevovod obnovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedan od zacrtanih ciljeva Vodnih usluga Bjelovar je rekonstrukcija 19,5 dugog magistralnog cjevovoda Delovi. Problem je što taj cjevovod dijelom prolazi i kroz Koprivničko-križevačku županiju, a Đurđevčani su mu pred neko vrijeme odlučili dati glatku odbijenicu. To je nepremostiva prepreka jer bez njihove suglasnosti nije moguće ishoditi potrebne dozvole.

-U postupku ishođenja dozvole je bilo potrebno ishoditi suglasnost javnog isporučitelja na čijem se području gradi, a dio tog cjevovoda je na njihovom uslužnom području i oni su imali određenih razmišljanja o tome da nam uskrate tu suglasnost – kaže predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Cijeli projekt tako stoji u resornom ministarstvu i nije moguće ishoditi građevinsku dozvolu. No, do kraja lipnja će državnim preustrojem vodno-komunalnog sektora distribuciju vode i na području Đurđevca i devet okolnih općina preuzeti Vodne usluge Bjelovar što znači da ta naizgled nepremostiva prepreka više neće biti nepremostiva.

-S obzirom da smo sada jedno uslužno područje sada i ta prepreka više ne postoji – zadovoljno zaključuje Ivančić.

Što znači da bi i rekonstrukcija 19,5 dugog magistralnog cjevovoda Delovi čija je procijenjena vrijednost pedesetak milijuna kuna mogla krenuti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!