Skupština izabrala strateškog partnera Vodoprivrede, čeka se 15,8 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon više od dvije godine neizvjesnosti, Vodoprivreda d.d. Daruvar kreće u novu pozitivnu priču.

Nakon skupštine dioničara, pred novinare su izašli dobro raspoloženi župan Marko Marušić i direktor Vodoprivrede d.d. Robert Marinić :

-Nakon sastanka skupštine dioničara, a na prijedlog Uprave, mi smo danas donijeli Odluku o izboru strateškog partnera. To je Energovizija d.o.o. iz Zagreba, za dokapitalizaciju društva, a nakon što je Trgovački sud prihvatio izmjenu predstečajnog plana- ne skrivajući zadovoljstvo prisutnima se obratio župan Marušić .

Što to konkretno znači župan Marušić objašnjava:

-To bi značilo da su oni dužni u roku od najviše 60 dana od pravomoćne Odluke suda uplatiti 15 milijuna i 813 tisuća kuna. To je ujedno i dokaz da nam nije bila namjera i smisao samo prodati, već dokapitalizirati društvo. Ova odluka je donijeta jednoglasno. Nadalje, Energovizija d.o.o. iz Zagreba se obvezala da će u iduće tri godine investirati 450 milijuna kuna, a u idućih deset godina taj bi iznos mogao biti i do milijardu kuna. 

Na sastanku se dotaknulo i pitanja radnih mjesta i župan je siguran da će radnici ostati na poslu, a zbog dobro odrađenog posla do sada, župan pretpostavlja da je sigurno i mjesto dosadašnjeg direktora Roberta Marinića.

Na pitanje što se desilo s ostalim potencijalnim kupcima, župan objašnjava kako ih je na poziv u kolovozu stiglo ukupno četiri. Međutim na poziv za obvezujuće ponude, gdje je jamstvo bila uplata milijun kuna, stigle su samo dvije. Energo Đulovac i Energovizija iz Zagreba. Odluka je pala na ove druge zbog jasnije slike ulaganja.

Direktor Robert Marinić je dodao kako je ovom prodajom dvostruko povećan kapital, nije bilo rasprodaje, što je jako bitno. Priča je pozitivna za cijeli naš kraj, odnosno, cijelu županiju. (V. B.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!