Iz Šibenika se vratila u svoj Daruvar i zaludjela grad mažoretom!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Iako korona ozbiljno remeti dinamiku nastupa, Daruvarske mažoretkinje rade punom parom i ne daju se iznenaditi.

Bivša mažoretkinja Ivana Horvat, po završetku stručnog studija menadžmenta u Šibeniku, vratila se u Daruvar. Bilo je to prije tri godine. Njena želja je tada bila naći u svom gradu posao i pokrenuti  mažoret priču. Tada je ta priča bila pomalo neizvjesna. Međutim, ne i nemoguća. Ivana se vrlo brzo zaposlila, a i formiranje mažoret sekcije naišlo je na odobravanje sa svih strana.

-Prije tri godine, s tek devet djevojaka, bila sam u ozbiljnom problemu gdje i kako. Mažoretkinje trebaju vježbati, dakle trebao nam je neki veći prostor, trebala su nam i neka početna sredstva, a ja sam imala samo dobru i čvrstu volju. Moju mladost obilježio je ples i to sam silno željela prenijeti na nove generacije! – prisjeća se Ivana, današnja predsjednica Daruvarskih mažoretkinja.

Srećom, okolina je imala sluha za njezine planove.

-Dogradonačelica Vanda Cegledi odmah je shvatila što želim i izašla mi je  u susret. U odličnoj suradnji od samoga početka, moje mažoretkinje imaju svoje mjesto pod suncem Grada Daruvara – ponosno kaže Ivana.

Danas je priča o Daruvarskim mažoretkinjama puno ozbiljnija. Iza njih je državno natjecanje u Nedelišću na kojemu su osvojile peto mjesto. S obzirom da im je to prvo pravo natjecanje, Ivana je zadovoljna.

-Zadovoljna sam  postignutim rezultatom, tim više što sveprisutna korona otežava treniranje. No, usprkos svemu, pokušavam svoju ekipicu još bolje pripremiti za ovogodišnje državno prvenstvo u Ogulinu. Treniramo dva puta tjedno. Paralelno s pripremama za prvenstvo, treniramo i za nastupe. Prvi bi trebao biti  za maškare, ukoliko ih bude bilo zbog epidemije – kaže Ivana.

I brojčano su Daruvarske mažoretkinje ozbiljno napredovale. Na posljednjem božićnom nastupu bilo ih je 40. Najmlađa među njima ima samo 4 godine, a najstarija 17. Trenutno djeluju u tri grupe: mini kadeti, kadeti i seniori, no uskoro će se kadeti podijeliti u dvije grupe jer ih je za jednu jednostavno previše. (V.B.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!