Ravnateljica bjelovarske bolnice otkrila koliko će morati platiti plin za prosinac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za razliku od mnogih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, bjelovarska Opća bolnica nije dobila značajno povećan račun za plin u prosincu. Kako doznajemo od v.d. ravnateljice Sanele Grbaš-Bratković, račun je iznosio 340 tisuća kuna.

-Mjesec prije toga dobili smo račun na 300 tisuća kuna, dakle zabilježili smo rast od 40 tisuća kuna. S obzirom da je prosinac bio nešto hladniji, moguće da je račun veći jednostavno zbog toga što smo zgrade više grijali te da poskupljenje nema veze s aktualnim poremećajima na tržištu – kaže ravnateljica Grbaš-Bratković, dodajući kako se nada da će tako ostati i u mjesecima koji tek dolaze.

-S nestrpljenjem svi očekujemo proljeće jer ćemo tada morati manje grijati i samim time bi troškovi trebali biti manji – kaže naša sugovornica.

Za razliku od bjelovarske, mnoge druge bolnice u Hrvatskoj primile su ogromne račune za plin, a nove iznose nitko nije očekivao. Primjerice KB Dubrava za prosinac mora platiti 3,8 milijuna kuna plina, što je povećanje od 4,7 posto u odnosu na prosinac 2020. Iz tamošnje uprave su poručili kako se nadaju da će im Ministarstvo zdravstva pomoći u podmirenju troškova jer sami, bez smanjenja kvalitete usluga, to neće moći.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!