Garešničani su o izborima za mjesne odbore bili informirani, kaže Bilandžija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Izbori za mjesne odbore u Garešnici nisu izazvali velik odaziv birača, ali jesu puno prašine koja se digla nakon njih. Dio građana je naime upozorio da za održavanje izbora nisu niti znali zbog čega nisu krili nezadovoljstvo jer, kažu, imaju pravo sami odlučiti tko će voditi njihovo selo, a ovako su ispali građani drugog reda. Ukazano nam je i na to da u svim garešničkim naseljima nisu ni bila otvorena biračka mjesta. To nam je potvrdio i garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Biračka mjesta su, kaže Bilandžija, na prijedlog izbornog povjerenstva bila otvorena samo u Rogoži i Garešnici i to zato što je, izuzev Rogože koja je imala dvije liste, u ostalim mjesnim odborima bila istaknuta samo jedna lista, a u Kapelici, Uljaniku i Velikom Vukovju niti jedna. Kritike o tome da građane nisu informirali međutim odbacuje. Odluka o raspisivanju izbora je, kaže, donijeta na Gradskom vijeću u kojem su predstavnici različitih političkih opcija, a javnost je o njima obaviještena i putem stranice grada i lokalnih medija.

-Zaista mi je žao što odaziv nije bio veći i što mnoge i stranke i inicijative nisu poželjele raditi u mjesnom odboru. Ostaje žal zbog toga što ljudi nemaju volje i to mi je malo iznenađujuće jer ipak su mjesni odbori ti koji vode brigu o mjestu i predlažu što bi trebali i na koji način bi Grad trebao ulagati u to mjesto – zaključuje Bilandžija.

Građani sve svoje prijedloge, kritike i potrebe ulaganja u naselja mogu i dalje predlagati svojim mjesnim odborima i izravno gradskoj upravi čija su vrata otvorena, poručuje Bilandžija. No, tko zna, poučeni ovogodišnjim gorkim iskustvom možda će za sljedeće izbore za mjesne odbore barem njihovi akteri jače zasukati rukave kako bi građane informirali ako ništa drugo, a onda kada se izbori održavaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!