[FOTO I VIDEO] Nakon Arhiva, kroz NPOO stiže novac za dva nova bjelovarska vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon Državnog arhiva, prvog bjelovarskog projekta za koji su odobrena sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i čija izgradnja bi mogla početi već na ljeto, u realizaciju bi uskoro trebala još dva projekta. Riječ je o dječjim vrtićima u Ždralovima i naselju Sjever, točnije u Ulici Viktora Bubnja.

-Ovih dana imali smo sastanak s državnim tajnikom u Ministarstvu obrazovanja koji je najavio kako će natječaj za vrtiće biti objavljen tijekom veljače i treao bi biti otvoren dva mjeseca. Mi smo spremni i već smo najavili svoje projekte u Ministarstvu – kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Vrtić u naselju Sjever već ima građevinsku dozvolu, a onaj u Ždralovima je pred dobivanjem iste. Realizacija ne bi trebala biti upitna, s obzirom da je fond za izgradnju i opremanje vrtića poprilično izdašan i iznosi oko 2 milijarde kuna.

Osim vrtića, Grad Bjelovar u planu ima i izgradnju nove škole u naselju Sjever.

-Prema informacijama iz Ministarstva taj bi natječaj trebao biti raspisan u petom ili šestom mjesecu. I taj naš projekt je spreman, a vrijedan je između 60 i 70 milijuna kuna – kaže Hrebak.

U novoj školi trebalo bi biti mjesta za 500-tinjak školaraca, čime bi mogao biti i riješen problem jednosmjenske nastave u Bjelovaru. Uz školu, bit će izgrađena i nova dvodijelna sportska dvorana. Za škole je putem NPO-a također osigurano 2 milijarde kuna.

FOTO I VIDEO: Grad Bjelovar (MPLAN)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!