Hrebak: Očekujem od Tomaševića da istraži blamažu GPZO-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak ne odustaje od namjere da na čistac istjera stvari oko poskupljenja plina bjelovarskim ustanovama. Podsjetimo, bjelovarska knjižnica i muzej krajem prošle godine od Gradske plinare Zagreb Opskrbe dobile su anekse ugovora temeljem kojih su im računi za grijanje porasli tri puta. Istovremeno, zagrebačkim ustanovama spomenuti aneksi nisu poslani. Hrebak je to proglasio diskriminirajućim te najavio tužbe, a danas je javno prozvao i zagrebačkog gradonačelnika.

-Očekujem od kolege Tomaševića da istraži što se dogodilo jer ovako ispada da smo mi Bjelovarčani poslužili za financiranje proračunskih rupa u Gradu Zagrebu. Ovo je stvar principa, moraju se pronaći i sankcionirati odgovorni za ovakvu blamažu – poručio je Hrebak na društvenim mrežama.

Tomašević već nekoliko dana odbija opširnije ulaziti u ovu temu, a za RTL je jučer dao kratko pojašnjenje.

-Sve ovisi o uvjetima javne nabave, s obzirom da se radi o javnim ustanovama to bi trebalo provjeriti kakvi su bili uvjeti javne nabave za ove ustanove koje govorite. I koliko znam da njima u Bjelovaru jesu potpisani aneksi – kazao je Tomašević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!