Sabolović otkrio zbog čega je napustio Upravno vijeće Doma za odrasle

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Marin Sabolović potvrdio nam je kako je zaista dao ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća bjelovarskog Doma za odrasle osobe, kako smo danas ranije izvijestili.

-Odlučio sam se na taj potez zbog povećanog opsega posla na drugim projektima na kojima radim. Osim što sam zaposlen u školi, angažiran sam na projektima u Društvu za očuvanje hrvatske vojne tradicije, završavam knjigu, a uskoro bih trebao i doktorirati. Bavljenje problemima u Domu za odrasle, kojih je jako puno, a mnogi od njih su teško rješivi, mi je u posljednje vrijeme oduzimalo puno vremena te sam zaključio kako je najbolje da se povučem – otkrio nam je u telefonskom razgovoru Sabolović koji nije želio detaljnije govoriti o spomenutim problemima u ustanovi.

Kako doznajemo, ostavku na mjesto u Upravnom vijeću dala je i Valentina Ingula. O svemu je obavješteno resorno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi koje trebalo imenovati novo Upravno vijeće. Osim rješavanja spomenutih problema kojima posljednjih šest godina svjedoči i svekolika javnost, prvenstvo zbog javnih optužbi, prijava i prepucavanja koje akteri redovito prosljeđuju medijima, novo Upravno vijeće morat će birati i novog ravnatelja ustanove. Dom trenutno kao v.d. ravnateljica vodi glavna sestra Sanja Vojtek. U posljednjih šest godina, u ustanovi se izmijenilo četvero ravnatelja i dva Upravna vijeća.

FOTO: Hrvatski vojnik


PODIJELI S PRIJATELJIMA!