Bjelovarska vlast bježi od politike, HDZ misli da bi bilo bolje da promičemo Terezijanu, a ne Milanovića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Bjelovarska Terezijana nije nikakva politička manifestacija i godinama šaljemo svim najvišim institucijama pozive za pokroviteljstvo te priredbe. Ne pozivamo osobe imenom i prezimenom, već institucije. To što je predsjednik Republike trenutačno Zoran Milanović i što je prihvatio naš poziv i doći će u Bjelovar, nije nikakva skrivena politička poruka, već čast, rekla nam je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

Potvrdila je da su upravo oni slali pozive za pokroviteljstvo na sve adrese, od predsjednika Republike, predsjednika Sabora, premijera do Ministarstva turizma. To su činili svake godine pa tako i ove.

-Svi su dobrodošli u naš grad, na manifestaciju koju su nam kopirali i napravili Špancirfest, nema tu politike, ponovila je direktorica razočarana što baš Ministarstvo turizma do sada nije prepoznalo Terezijanu.

Istoga je stava i gradonačelnik Dario Hrebak koji se oporavlja od covida. – Dok sam ja gradonačelnik, svi su dobrodošli u Bjelovar. Ovo nije nikakav politički skup HSLS-a ili HDZ-a i moramo poštovati institucije ove države. Ako predsjednik Milanović želi doći i ako je prihvatio pokroviteljstvo, on ovdje dolazi kao predsjednik, a ne kao oporba vlasti kojoj je i HSLS dio, kaže Hrebak. Za njega je Bjelovar otvoreni grad i nikad neće pozivati goste po stranačkom ključu, već će uvažavati institucije. Poput svoje direktorice naglašava da imena nisu bitna, nego institucije. – Predsjednik je predsjednik ma kako se zvao, zaključuje.

Takvo razmišljanje ne dijele baš svi. Sudeći po komentarima građana na društvenim mrežama, predsjednik Milanović ukrade show ma gdje se našao. Bilo gdje se pojavi krene u svoje političke obračune pa manifestacije i povodi njegova dolaska ostaju u sjeni političkih istupa. Teško je zamisliti da će se u Bjelovaru voziti u kočiji i šutjeti. Slično misli i župan Marko Marušić koji je ujedno i prvi čovjek bjelovarskog HDZ-a.

-Nisam sretan zbog toga. Osobno to ne bih napravio jer Milanovićev dolazak sa sobom nosi rizik da se Terezijana pretvori u političku govornicu. Iz iskustava drugih vidimo da političke izjave u medijima potpuno zasjene događaje na koje on dolazi.
A nama je stalo da naša Terezijana bude u središtu i da ju nitko i ništa ne zasjeni, pa ni predsjednik Republike, rekao nam je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!