Županija postala vlasnik nekretnine i zemljišta vrijednog više od 54 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija od danas je vlasnik Doma za starije osobe u Bjelovaru. Naime, župan Marko Marušić potpisao je s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom ugovor o prijenosu vlasništva s HZMO-a na BBŽ.

-Kada netko dođe u Županiju i nosi poklon od 54,3 milijuna kuna onda je i više nego dobrodošao. Evo danas smo potpisali ugovor o prijenosu vlasništva Doma za starije osobe Bjelovar s Mirovinskog zavoda na našu Županiju – naglasio je župan Marušić i dodao.

-Dom za starije osobe izgrađen je 1988. godine, ima 260 smještajnih kapaciteta, a trenutna ispunjenost mu je 257 korisnika, dok je na listi čekanja oko dvije tisuće potencijalnih korisnika. Mi smo ovim potpisom ugovora i službeno postali vlasnici zgrade i zemljišta oko zgrade tako da su stvoreni preduvjeti da kada nam to financijska situacija dozvoli krenemo u proširenje samih smještajnih kapaciteta jer je velika zainteresiranost potencijalnih korisnika. Zahvaljujem se Vladi RH i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje na ovoj suradnji – rekao je župan Marko Marušić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar istaknuo je da je početna ideja krenula od Vlade RH.

-Prvo smo imali odluku Vlade RH iz studenog 2020. godine kojom se zadužio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u suradnji s ministarstvom da osigura sve preduvjete kako bi napravili prijenos vlasništva. Dogovor je bio da se sve Županije koje imaju interes obrate nama kao vlasnicima nakon čega smo mi dalje krenuli u aktivnosti. Svi uvjeti su osigurani i evo danas je ova vrijedna nekretnina prepisana Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – rekao je ravnatelj Serdar i dodao.

-Sada će Županija ulagati sredstva u svoju imovinu i imat će mogućnost aplicirati se na određene fondove Europske unije. Sljedećih 20 godina nakana doma se ne smije mijenjati, a inače ovo nam je već sedmi ugovor prebacivanja vlasništva, još nas očekuje potpis sa pet županija – rekao je ravnatelj Serdar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!