Komunalni redari otkrili koliko su građana kaznili jer nisu čistili za psima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon našeg nedavnog teksta o povećim količinama psećeg izmeta u središtu Bjelovara, prvenstveno u središnjem gradskom parku, javili su nam se mnogi građani koji su ogorčeni zbog pojedinaca koji ne čiste za svojim ljubimcima. Rezultat toga je ružna slika bjelovarskog središta u kojem na svakih nekoliko koraka prolaznici nailaze na ‘smrdljive bombe’. Mnogi građani su se zapitali zbog čega na to ne reagiraju bjelovarski komunalni redari, a isto pitanje smo im i mi postavili.

-Komunalni redar može sankcionirati vlasnika kućnog ljubimca koji nije počistio izmet na javnoj površini, ali ga mora zateći na licu mjesta, u prekršaju. Zatim se legitimira vlasnik i očita se čip psa – odgovorili su na naš upit iz Gradske uprave. Iako se u gradu na izmet može ugaziti na svakih nekoliko metara, bjelovarski komunalni redari u posljednje dvije godine svega su tri puta ‘naletjeli’ na izmet. Točnije, lani su nesavjesnim vlasnicima pasa naplatili dvije, a 2020. jednu kaznu koja iznosi 600 kuna. Ove godine kažnjavanja – nije bilo.

Iz Gradske uprave poručuju kako komunalnim redarima u misiji kažnjavanja nemarnih ljubitelja pasa i čišćeg grada mogu pomoći i sami građani.

-Građani mogu prijaviti takve slučaje komunalnim redarima, no moraju znati o kojoj se osobi radi ili čiji je to pas te fotografirati vlasnika i kućnog ljubimca u prekršaju jer bez ikakvog dokaza o počinjenju prekršaja nema osnove za postupanje – poručuju iz Grada.

Inače, svojedobno su u središnjem bjelovarskom parku postojali držači s vrećicama za izmet kojima su se mogli poslužiti šetači koji bi zaboravili vlastitu vrećicu. Na pitanje zašto su uklonjeni i ima li naznaka da bi mogli biti ponovno postavljeni, iz Grada odgovaraju:

-Držači vrećica za pseći izmet uklonjeni su iz parka jer, nažalost, nisu imali svoju svrhu. Bili su vrlo brzo potrgani, a su građani uzimali vrećice i za neke druge svrhe. Za sada ne postoji inicijativa da se vrate u park jer vlasnik, kada izvodi psa u šetnju, mora obavezno sa sobom imati vrećice za izmet.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!