Među testiranima ima zaraženih, učitelji svjedoče o neugodnim scenama s roditeljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE – Kako je danas u Hrvatskoj krenulo samotestiranje učenika, provjerili smo kakva je situacija s testiranjem i eventualnim negodovanjem roditelja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ravnateljica I. Osnovne škole Bjelovar, Martina Supančić otkrila je da je situacija u školi pod kontrolom.

Martina Supančić

– Prema onome što sam saznala od učiteljica, većina se učenika testirala. Imamo i nekoliko pozitivnih testova i ti su učenici ostali kod kuće, samo su se telefonski javili – navodi te dodaje kako zasad nije bilo pritužbi roditelja. Situacija s roditeljima je kudikamo drugačija u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju, otkriva ravnateljica Snježana Šeliš.

Snježana Šeliš, ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje

– Naša škola broji 420 učenika u matičnoj i dvije područne škole. Više od 80 posto roditelja je pristalo na testiranje učenika, a 20-ak posto je potpisalo izjavu da ne želi. Ima i roditelja koji ne žele niti testirati djecu niti potpisati izjavu. Žao mi je što roditelji smatraju da smo mi krivi razrednici ili ja kao ravnateljica, međutim nismo, mi samo provodimo mjere našeg ministarstva. Imali smo neugodnih poruka upućenih nama, no nadam se da će sve to brzo završiti i da ćemo početi normalno živjeti. Već smo navikli na svašta, pa ni ovo testiranje nije nešto s čime se ne možemo nositi, ali zaista smo imali nekoliko neugodnih situacija s roditeljima – požalila se. Testovi još nisu stigli do svih učenika.

– Veći dio naših učenika testirao se jučer, a neki će tek danas dobiti testove budući da smo prošli tjedan polazili nastavu s čak pet razreda online tako da im nismo svima mogli uručiti testove. Ono što znamo od učenika i roditelja koji su primili testove je da ima dosta zaražene djece. Nemam još informacije baš za svaki razred, međutim znam za dva razreda da imamo oko pet-šest učenika koji su na testu bili pozitivni – kaže te dodaje kako neki od njih nisu imali nikakve simptome.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!