Zbog aglomeracije u centru grada ruši se drvored star 30 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prošli tjedan iz Gradske uprave su poručili da Grad Bjelovar radi strategiju zelene infrastrukture gdje će se planski još više saditi drveća, a očuvati postojeća.

No, za sada se događa suprotno. U Ulici dr. Ante Starčevića porušen je grabov drvored star 30-ak godina koji je bio potpuno zdrav. Ovo rušenje drvoreda izazvalo je gorčinu brojnih građana, kako onih koji prolaze onuda, tako i onih na društvenim mrežama.

-Živim tu blizu i svaki dan prolazim tom ulicom. Taj drvored je davao lijepo zelenilo i posebnu čar toj ulici. Drveće je bilo potpuno zdravo, a oni ga tako besramno otpile. Kao da se nije moglo metar sa strane kopati. Tužno – rekao nam je Bjelovarčanin Viktor Valenčić.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić oglasio se na facebook-u nakon što su građani iskazali nezadovoljstvo te prebacuje krivicu na druge.

-I mene to jako zanima i zato sam sazvao sastanak za sutra ujutro i stopirao radove. Projektant Domagoj Bubrig je projektirao prije cca 7 g. kanalizaciju tuda jer i stara kanalizacija tuda prolazi. Vodne usluge su naručitelji radova u sklopu aglomeracije pa kako se radi o EU projektu ne znam hoću li moći sada išta napraviti a da se ne mijenja glavni projekt što na žalost neće biti vremena zbog EU rokova. Ima u troškovniku predviđeno 1500 kuna po jednoj novoj sadnici i bit će posađen isti broj stabala. No i meni je žao jer su ovo 30-godišnja stabla i pokušat ću sve da se ne ruše. No, kažem ne znam hoću li uspjeti u tome. Pokušao je Matija, izvođač radova iz Kominga bagerom iščupati stablo da se ne ruši nego se opet vrati, međutim korjenje je predebelo i nije mogao izvesti. Meni je to isto strašno kako se prije nije o tome razmišljalo – napisao je sinoć Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!