DHSS-ovci nisu pozvani na sastanak, a imaju i teoriju o tome tko je snimio fotku bjelovarskog skupa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Šef HSS-a Krešo Beljak u Bjelovaru je započeo misiju ujedinjenja ‘rasipanih seljaka’. Inicijativa je to koja postoji već neko vrijeme, a trebala bi u matičnu stranku vratiti pojedince koju su zbog ranijih neslaganja svojedobno napustili HSS te osnovali ili se učlanili u neke druge ‘seljačke’ stranke. Tako je u Bjelovaru Beljak sjeo za stol s predstavnicima HSS-a Braće Radić, Hrvatske demokratske seljačke stranke, Nezavisnih seljaka Hrvatske… Bili su ondje gotovo sve ‘seljačke’ struje osim najnovije – Demokratskog HSS-a.

-Nitko nas nije zvao na spomenuti skup, a i da jest, ne bismo došli. Mi smo za ujedinjenje, ali ne dok je u tu priču uključen Krešo Beljak. Glavni odbor stranke njega je svojedobno isključio iz HSS, no na neki čudan način neki činovnik u Ministarstvu uprave odobrio je njegovu nelegalnu Skupštinu pa je ostao tu gdje jest. No, za mene on nije ni član, a pogotovo ne predsjednik HSS – kaže Beljan, dodajući kako je spreman sjesti za stol i porazgovarati s Darkom Knežićem.

-Sad, nakon što je vidio kakva je situacija, možda je promijenio stav i više razmišlja u pravcu u kojem i mi razmišljamo. On je sjajan načelnik, iznimno ga cijenim i ne bih volio mijenjati to mišljenje ako ostane uz Beljaka – kaže Beljan.

Njegov DHSS u županiji trenutno broji 400-tinjak članova te participiraju u vlasti deset jedinica lokalne samouprave.

Do protagonista jučerašnjeg sastanka jutros nismo uspjeli doći pa nismo doznali je li dogovoreno išta konkretno oko ponovnog okupljanja, kao ni zašto na sastanak nije pozvan DHSS. Na društvenim mrežama objavili su tek kako je druženje bilo ugodno te da je za očekivati da će idući koraci biti još ugodniji.

Šef županijskog DHSS Beljan primjećuje pak kako na fotografiji koju su potencijalni stranački kolege objavili na društvenim mrežama nedostaje još jedna osoba.

-Čini mi se kako bi tu trebao biti i Damir Bajs. No, možda je on taj koji je snimio fotografiju – zaključuje Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!