Hrebak o opozivu Ćorića: To su ozbiljne optužbe i USKOK se mora očitovati o tome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Bjelovara, predsjednik HSLS-a i član vladajuće većine danas je u studiju N1 komentirao inicijativu Mosta za smjenom ministra Tomislava Ćorića zbog, kako tvrde iz Mosta, upletenost Ćorića u aferu vjetroelektrane.

-Ja bih sada pričekao USKOK. To su poprilično ozbiljne optužbe i sad se USKOK mora očitovati o tome. Svaki put kad vam netko nekog ministra optuži, to je ozbiljno. Nas zanima što će USKOK reći na to – rekao je Hrebak za N1 i dodao da je Most već imao puno opoziva, ali da je ovaj malo ozbiljniji.

Hrebak također smatra da je optužba bivšeg pomoćnika ministra Domagoja Validžića da je ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane dovoljno jaka da USKOK mora reagirati.

-Dobro je da se o tome razgovara. Dobro je da USKOK radi svoj posao – kazao je Hrebak i istaknuo da će HSLS reagirati kada argumenti budu poprilično čvrsti.

-Što se tiče ministra Ćorića, Banožića i Horvata, oni će imati podršku dok će raditi svoj posao. Što se tiče ministra Horvata, prolazno vrijeme će biti 6. mjesec i ako u 6. mjesecu posao neće biti obavljen, neće ga spasiti ni Hrebak, ni Čačić, a ni Plenković  rekao je Hrebak za N1.

Inače, na današnjem predstavljanju mjera pomoći zbog vala poskupljenja premijer Plenković također je komentirao inicijativu Mosta za opoziv ministra Ćorića.

-Vrijeme je da kažemo nešto o tome. U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, potpore umirovljenicima i poduzetnicima, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa. Ništa. I čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene, a ni sami najčešće ne dolaze na glasanje. Sve njihove inicijative završe na 30, 40 ruku. Da na trepavicama stoje do kraja mandata, neće maknuti nikoga. Međutim, imaju instrumente, zato služi parlamentarna demokracija, izglasat ćemo i ići ćemo dalje. Zamislite vi koje je to licemjerstvo, to je ekipa koja nije ponudila ništa osim demagogije. Neće proći – kazao je Plenković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!